perjantai 29. tammikuuta 2010

Lisää kuvahaasteita/hylätty arkku

Pientä kuvaviritelmää taas yritin luoda ja uutena haasteena Collage Obsession-blogissa oli joko kuva tai sana Abandoned (hylätty) tai molemmat. Tällä kertaa valitsin vain sanan ja aiheena on kirpparilta löytämäni vanha puuarkku, joka siellä hylättynä virui monta monta viikkoa, kunnes hinta vähitellen laski ja pelastin sen kotiini. Oli muuten sen kirpparin viimeinen päivä, joten aika viime tinkaan jäi tämä pelastusoperaatio.


Tällaiselta arkku näyttää kokonaisuudessaan. Koosta ei kuvasta saa oikein käsitystä, mutta se on reilut 40cm leveä ja noin 30cm korkea.

Tämä ei ollutkaan mikään tyhjä arkku. Sisällä oli ruotsinkielistä raamatullista kirjallisuutta 1900-luvun alkuajoilta.

Mukavaa alkavaa talvista viikonloppua!!

perjantai 22. tammikuuta 2010

Collage Obsession

Kaikenlainen skräppäily kiinnostaa kovasti ja olen usein ihaillut monien taitavien tekijöiden luomuksia heidän blogeissaan. Päätinpä sitten itsekin yrittää ja tämä on ihan ensimmäinen viritelmä. Collage Obsession-blogissa oli haaste, johon voi osallistua ja aihe vaihtuu viikottain.
Tässä on alkuperäinen kuva ja sanana on Worn out (kulunut):


Alla on oma "luomukseni"

Ensi viikolla alkaa kuvankäsittelykurssi, joten toivottavasti opin jotain lisää.
Mielenkiinnolla odotan jo seuraavaa haastetta. Uusi haaste julkaistaan aina maanantaisin.

Pakkasen puremaa viikonloppua!
 
 

torstai 21. tammikuuta 2010

Rintakoruja

Aiemmin jo kerroinkin, että keräilen vanhoja rintakoruja. Tässä on tämänhetkinen valikoima. Erityisesti tykkään noista strassikoruista. Ne hohtavat todella paljon enemmän, kuin kuvasta voi päätellä. V-kirjain lienee jotain uudempaa tuotantoa, mutta otin senkin mukaan, kun sopii minulle hyvin.

Kaksi muuta ovat hopeisia ja emalille on kukat taidokkaasti käsin maalattu. Toinen on 1900-luvun alkupuolelta ja toinen 1940-50-luvulta. Ja kyllähän näitä käyttääkin voi johonkin sopivaan asuun. Jotenkin ne pitäisi saada esille ilahduttamaan kauneudellaan.

maanantai 18. tammikuuta 2010

Kello raksuttaa mennyttä aikaa

Ainakin nämä kellot. Tosin sitä raksutusta ei ainakaan makuuhuoneessa voi kuunnella, joten on parempi, etteivät raksuta ollenkaan, vaan ovat vaan ja näyttävät kauniilta. Huom! Kauneushan on katsojan silmässä ;)

Mahtava on myös herätyksen pärinä. Kyllä siinä aamulla uni karisisi silmästä, kun näitä kuuntelisi.
Mutta nämä kellot ovat vetäytyneet eläkkeelle ja sanovat vain: me ollaan vaan ja hengaillaan eikä töitä enää tehdä ollenkaan! Lyöttäytyisikö joukkoon??

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Sunnuntaiostoksilla

Hienoa kun kaupat ja kauppakeskukset ovat sunnuntaisinkin auki. Vai onko? Huomaan, että minulla ei juuri ole niihin asiaa kuin todella harvoin ja nekin ostokset voisi tehdä yhtä hyvin arkena. No, hyvä kuitenkin näin, koska en tykkää, että kaikki on laeilla tiukasti säädeltyä. Muistan kyllä hyvin ne ajat, kun ruokakauppa meni arkena viideltä kiinni ja töistä päästiin neljältä. Aika kiirettä oli äidilläkin kauppaan. Lauantaisinkin menivät yhdeltä kiinni eikä kukaan edes olisi uskaltanut haaveilla sunnuntaiaukiolosta. Niin ne ajat muuttuvat, onneksi :) Tänään olin minäkin ostoksilla, mutta en kuitenkaan kauppakeskuksessa vaan Pietarin Old Time kaupassa. Kaikenlaista ihanaa kaupasta löytyy vanhojen tavaroiden ystäville ja hyvin kohtuu hinnoilla. Kannattaa käväistä, jos kulmilla liikutte. Ihan kivenheiton päässä on muuten myös Loviisan Aitta.

Mielenkiintoisia tavaroita lähti mukaani, vanhoja kaikki: Metallinen lääkeruisku, upea desilitran mitta, metallinen rasia, jonka ostin aivan tuon tekstin vuoksi, kaksi leimasinta ja liitutaulu.

Lisäksi keräilen vanhoja rintarosseja, joita löysin kaksi. En ehkä niitä koskaan käytä koruina, mutta ajattelin joskus tehdä niistä "taulun", jotta saan ne esille.

Tässä vielä näkyy liitutaulun entisen omistajan omistuskirjoitus.

Ihanaa että koko Suomi on saanut iloita kauniista talvipäivistä ja mahtavan upeista maisemista. Vaikka kevättä kohti mennään, niin nyt pitää nauttia talvesta. Hyasintit ja amaryllikset ovat kuitenkin jo vaihtuneet valkoisiin saintpaulioihin.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Uudenvuoden puuhaa

Roope-hauveli oli meillä hoidossa uudenvuoden molemmin puolin neljä päivää ja laittoi kyllä tämän mumminkin tassuihin vipinää :) Kolme kertaa päivässä käytiin lenkillä eikä siinä katsottu pakkaslukemia. Jonain päivänä oli yli kahdenkymmenen pakkasasteen, mutta ulos oli mentävä. Onneksi olin juuri ostanut uuden ihanan lämpimän untuvatakin, joten ei yhtään viluttanut. Roopella oli oikein vauhti päällä, joten ihan reipasta tahtia mentiin , vaikka samalla hän kyllä ehti nuuhkia kaikki tolpat ja muut tärkeät paikat sekä hyppiä lumihangessa ja kaivaa lumeen kuoppia ja tietysti nostella takatassuaan. Itse ihailin mahtavia talvimaisemia. Täällä Etelä-Suomessa saa harvoin nauttia näin kauniista talvesta.

Harjoittelin taas Photoscape-kuvankäsittelyohjelmaa ja ilmoittauduin myös kansalaisopiston kuvankäsittelykurssille, jospa sitten saisi noista ohjelmista enemmän irti. Kurssit ovat niin suosittuja, että kun ilmoittautumisaika alkoi, niin piti olla jo sormi näppäimistöllä, jotta paikan sai. Puolen tunnin kuluttua on enää turha haaveilla paikasta, sekin on koettu.

Niin, lisäyksenä vielä
Ulos tietysti mennään takki päällä :)

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!!

maanantai 4. tammikuuta 2010

Tuunattu peilipiironki

Syksyllä huutelin tällaisen peilipiirongin huutokaupasta huimaan 20 euron hintaan, siis varsinainen löytö. Piironki oli tumman ruskea ja maalasin sen valkoiseksi. Hiomalla sain mukavasti sitä ruskeaa näkyviin. Nupit vaihdoin uusiin, koska vanhoista yksi hajosi, kun niitä poistin ennen maalausta. No, nämä nupit ovatkin paljon kauniimmat.



Kun vanhempi poikani muutti jo monta vuotta sitten omaan opiskeluasuntoonsa, hänen huoneensa oli pitkään aika ankeassa kunnossa. Huone on ollut yövieraiden käytössä ja nyt olen saanut sitä vähän viihtyisämpään kuntoon.  Otan vielä muutaman lisäkuvan, kun viimeinenkin verho on paikoillaan.

Tuoli on myös huutokaupasta peräisin ja sitäkin jo hioin maalausta varten. Kuitenkin tulin toisiin aatoksiin, kun se näytti kauniilta ihan tällaisenaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...