lauantai 24. marraskuuta 2012

Jotain jouluista


Joulufiilistä ei ole oikein vielä löytynyt, mistä johtuneekaan. Ehkä on jo hiukan lähtöfiilistä tästä kodista, vaikka emme vielä ole mihinkään muuttamassa. Jouluvalot voisi laittaa ulos, niin saisimme hiukan valoa tähän harmauteen.
Tuntuu, että remppaa on joka paikassa, kotona, töissä, rakennusprojektissa ja jopa kotikadulla. Kun asumme päättyvän tien päässä, niin vain yhtä reittiä pääsee liikenteeseen ja se on jo pari viikkoa ollut remontissa. Isot työkoneet täyttävät kapean tien ja välillä se on kaivettu kokonaan poikki. Välillä hanasta on tullut hiekansekaista vettä ja välillä ei mitään. Haasteellista on ollut sekä tekijöille, että asukkaille, mutta voiton puolella ollaan, luullakseni. Täytyy myös nostaa hattua kaupungin rakennusosaston pojille, jotka yhtenäkin päivänä olivat töissä aamu kahdeksasta puoleen yöhön saakka, jotta saivat taas veden kytkettyä asukkaille.



Hugon kanssa käytiin metsässä ja samalla "kuusivarkaissa". Yksi kaikkein pienin pääsi pöydälle. Lasikuvut ovat vanhoista muovisista kupukelloista ja aluseksi olen laittanut vanhat Arabian lautaset.


 Lähikuvaa vielä pikkulintusista sammalvuoteissaan.


 
 
Tänään ihana pikkuinen Sofia oli päivällä hoidossa muutaman tunnin ja huomenaamulla uudestaan. Sofia on oppinut ryömimään ja Hugon tennispallot kiinnostivat kovasti. Pallohullu Hugo tietysti silmä tarkkana vahti pallojaan, mutta antoi kuitenkin Sofian niitä pitää.
 
Aika menee niin hurjaa vauhtia, että en perässä pysy. Tasan kuukausi jouluun ja siitä ajasta pitäisi yrittää nauttia.
 
Mukavaa viikonloppua!!
 
 

tiistai 13. marraskuuta 2012

Kaikkea kivaa

 

Ensimmäiset hyasintit on istutettu. Nämä pikkuiset löytyivät kukkakaupasta, kun olin ostamassa isänpäiväkukkia. Ihan oli pakko ostaa, että sain kukat uuteen ruukkuuni.



No, eihän se ruukku tietenkään uusi ole vaan vanha Kupittaan Saven aikanaan valmistama saviruukku aluslautasineen. Ihan juuri kuin luotu hyasinteille. 


 
En kyllä tiedä, mihin tätä mikroskooppia tarvitsen, mutta se lähti mukaan huutokaupasta kolmella eurolla. Mukana on puinen laatikko ja muitakin tykötarpeita. Testailin jo sitä ja hyvin toimii ja valokin palaa.
 

 
Samasta paikasta on tämä mausteikko. Oli muuten mausteetkin mukana, suolat ja pippurit, mutta ne sentään heitin pois. Tämä tulee taatusti käyttöön ja tarpeeseen ja vaikuttaa ihan toimivaltakin.
 


Meille on viime aikoina lennähtänyt useampiakin tipusia ja nämä ovat ihan söpöimmästä päästä vanhan korurasian kannessa.


 Toivottavasti saan valon vielä näihin vanhoihin patterilamppuihin, jotka ovat entistä armeijatavaraa, luulisin. Lamput on tallella ja noista vivuista kanteen saa kolmea eri väriä. Vielä pitää selvittää, millainen patteri sopisi sisään. Vaikka seinälle voisi ripustaa.


Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä esittelen uuden vanhan teollisuuslamppuni, sekin huutokaupasta ja viidellä eurolla. Onneksi kukaan muu ei ymmärtänyt, että tämä on ihan kuuminta hottia sisustusrintamalla. Vielä mietin, maalaisinko kuvun mustaksi tai valkoiseksi, mutta toistaiseksi en tee  mitään. Paikka sitten löytyy uudesta kodista.

Vaikka jotain uutta (siis vanhaa) olen ostanut, niin enemmän kuitenkin yritän päästä eroon tavaroista, joita on vuosien varrella nurkkiin kertynyt. Sain jonotuksen jälkeen uuden kirppispaikan joulukuulle ja monta kassillista on tavaraa odottamassa kiertoon menoa.

Tänään oli kaunis lämmin aurinkoinen päivä, näitä lisää!!
 
t. Siirisofia
 

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Raksailua


Rakennusprojekti on alkanut ja talon pohja jo näkyy. Seuraavaksi muurataan nuo harkot. Ei niin kovinkaan kaunis näkymä, -vielä-, mutta täytyy käyttää mielikuvitusta. Ja kyllä sitä saa käyttääkin, kun nyt jo pitäisi tietää, mihin sijoittaa kaikki kalusteet parisänkyä myöten. Pitäisi nimittäin kohtapuoliin palauttaa tehtaalle sähkösuunnitelma, missä on jokainen sähköpistokkeen ja lampun paikka.

 
Vettä on satanut ihan kiitettävästi, mutta tänään sentään aurinko hiukan pilkahti. Edessä oleva montusta saisi kivan uima-altaan. On muuten pitänyt olla tarkkana, ettei Hugo sinne pulahda. Taustalla näkyvä vanha sauna on ihan veden rajassa. Sekin täytyy osittain rakentaa uudelleen, koska toinen puoli on pahasti vajonnut. Haluan kuitenkin, että se säilytetään samanlaisena vanhana.


Maisemat ovat niin erilaisia kuin kesällä, kun lehdet olivat puissa ja näkyvyys joka suuntaan ihan toisenlainen. Meillä on molemmin puolin kesämökkinaapurit, mutta muita kesämökkiläisiä ihan lähellä ei ole. Vakinaista asutusta kuitenkin löytyy lähiseudulta. Lähiseudun asukkaat ovat olleet kovin kiinnostuneita projektistamme ihan positiivisessa mielessä ja muutenkin vastaanotto on ollut hyvin myönteistä.


Monenlaista tavaraa pitää myös piilottaa maan alle. Meillähän ei ole kunnallistekniikkaa, koska olemme haja-asutusalueella, joten täytyy tehdä kaikki omat systeemit. Kun talo tulee merenrannalle, niin vaatimukset ovat hyvin tiukat. Ensin kunnasta esitettiin, että kaikki vedet,siis myös harmaat vedet, pitäisi säilöä umpitankkiin. No se olisi kyllä ollut aika haastavaa. Tankkiauto olisi ollut jokaviikkoinen vierailija ja kalliiksi olisi tullut. No onneksi sentään saimme neuvoteltua harmaat vedet suodatusjärjestelmän kautta poisto-ojaan, joskin senkin pitää olla 100 metriä rannasta eli putkea piisaa. Lisäksi porataan sekä maalämpö että porakaivo ja niistä putket.



Nämä tankit upotetaan ensimmäisessä kuvassa näkyvään kuoppaan. Kaksi tankkia yhteensä 10 kuutiota.

Pari kuva vielä siitä, mitä sitten joskus ensi kesän kynnyksellä pitäisi olla :)


Talo on Kannustalon Rauhala. Malli on muuttovalmismallistosta, mutta sisätyöt kuitenkin tehdään paikan päällä. Tämä puoli on rantaan päin ja erityisesti tykkään tuosta lasikuistista, johon tehdään myös ovet. Talo on yksikerroksinen ja se riittää meille, mutta yläkertavarauskin on, jos joku joskus meidän jälkeemme haluaa rakentaa lisää tilaa.


Tällä puolella on pääsisäänkäynti, jota sitäkin vielä täytyy hieman muuttaa, koska kallio on niin lähellä, että portaat täytyy laittaa kuistin päätyihin. Lisäksi on vielä ihan oma sisäänkäynti nelijalkaisille suoraan kodinhoitohuoneeseen talon päädyssä. Siitä on lyhyt matka kuratassujen pesulle.

Meillä toivotaan mahdollisimman lauhaa keliä mahdollisimman pitkään ja syyn voi arvata ylläolevista kuvista.

        
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...