tiistai 9. maaliskuuta 2010

Salaperäinen talo

Keittiömme ikkunasta otin tämän kuvan. Tässä on yksi naapuritaloistamme, joiden asukkaista, vanhasta pariskunnasta, olen kolmentoista vuoden aikana nähnyt vain toisen ja hänetkin yhden ainoan kerran. Jotenkin kuitenkin talo on näyttänyt salaperäiseltä ja olisi tehnyt mieli mennä lähemmäksi tutustumaan. Taloon kuljetaan ihan eri tietä kuin meidän taloomme ja välillämme on tuota metsikköä ja korkea kallio, olemme siis kuitenkin naapureita. Kerran pari vuotta sitten talon vanha rouva tuli juttelemaan kalliolle ja sen ainoan kerran hänet näin. Nyt he ovat jo molemmat siirtyneet ikuisuuteen eikä talossa asu ketään.

Kotimatkan varrella näin ilmoituksen kotikirppiksestä viikonloppuna ja päätin mennä katsomaan. Kun etsin oikeaa osoitetta, niin lopulta huomasin, että olin juuri tuon talon pihassa. Tuntui ihan hassulta. Teitä pitkin olin tehnyt pitkän kierroksen ja päädyin naapuriini. Perikunta myi kirppiksellä kuolinpesän tavaroita ja samalla sitten kuulin talon vaiheista monenlaista. Yksi heistä oli asunutkin talossa 50-luvulla ja hän kertoi, että meidän talomme paikalla oli silloin pikkuinen mökki ja toisen naapurimme kohdalla sikala. Talo tontteineen on jo myyty ja koska talo on huonokuntoinen, se puretaan ja tilalle tulee uusi talo. Mitään ihmeellisiä aarteita ei myynnissä ollut, mutta kuitenkin aina jotain lähtee mukaan. Ostin mm. vanhoja puulaatikoita, joihin ajattelin keväällä (jos lumi joskus sulaa) istuttaa jotain kasvamaan. Koska olin ihan naapurissa, niin minäpä päätin oikaista vähän lyhyempää reittiä. Juu, heh, hyvä idea!! Yksi miehistä lähti kanssani kantamaan noita laatikoita ja sinne upposimme lumeen reilusti yli polven. Ei se ollutkaan niin helppoa.

Laatikot jäivät tuohon hangen päälle ja minä rämmin lopun matkaa, kun hankeenkaan ei voinut jäädä. Nuo muuten ovat vieläkin samassa paikassa. Haen ne viimeistään, kun lumi sulaa. No, ehkä jo aiemmin.

Pari muutakin löytöä tein. Tämä on jokin muotti, siis ihan yhtenäinen. Siinähän tulee monta piparia yhtä aikaa. Vai mikä voisi olla tämän idea? Nuo piikkisiat eivät kuulu muottiin, mutta nekin ostin.

Ja tässä vielä toinen esine, josta en tiedä mikä se on. Liittyy kai jotenkin käsitöihin. Vuosiluvuksi on kaiverrettu v.1858.
HELP! auttakaa, jos tiedätte, mikä tämä on???

Tänään on ollut kaunis auringonpaisteinen ja lämminkin päivä, enteilee siis kevättä :)

Mukavaa viikkoa!!

13 kommenttia:

 1. Oi miten ihania löytöjä olet tehnyt! Varsinkin tuo muottijuttu on aivan mahtava!

  Aurinkoisia viikonpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Olipas hauska sattuma! Kivoja löytöjä! Toivottavasti mukavat uudet naapurit!

  VastaaPoista
 3. Ei ole harmaita aavistustakaan mikä löytösi on;-) Ihania ostoksia! Mukavaa tiistai iltaa:-)

  VastaaPoista
 4. Epäilen, että tuo viimeisessä kuvassa oleva tappiteline hökötys on sellainen millä tehtiin ennenvanhaa niisiä kangaspuihin.. :) mutta tämä on vain arvaus...kun koulussamme on tuon näköisiä, vähän uudempia..mutta samantapaisia. :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tiia!
  Kangaspuutkin tuosta talosta löytyi. Ajattelinkin, että tuo tappiteline kuuluu osana johonkin.

  VastaaPoista
 6. Hienoja juttuja, vaikka en kyllä tiennyt mitä ovat :)

  VastaaPoista
 7. Moikka. Ne sinun ostamasi piikkisiat pannaan kukkamaljakon pohjalle. Näin saadaan kukat toivottuun asentoon. Yksi siis vaan per maljakko. Meiltäkin löytyi tuollainen kesämökin kaapista. Ostimme nimittäin mökin aikoinaan tavaroineen päivineen.

  VastaaPoista
 8. Lämmin tervehdys sinulle...
  Kiva kertomus, jota oli mielenkiintoista lukea. Tuollaisiin paikkoihin on kiva päästä, sitä ei koskaan tiedä, mitä löytyy. Säälittää, että Suomessakin on niin paljon kauniita paikkoja, jotka on jätetty heitteille tavaroineen päivineen. Nyt työpäivä pulkkaan ja viikonlopun odotukseen eli toivottelen aurinkoista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 9. Hienoja löytöjä olet tehnyt! Aurinkoista alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 10. Ihania löytöjä teit naapurista. :) Minäkin luulen että viimeinen "kapistus" liittyy kudontaan, niisimiseen. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Vai et mitään erikoista, aarteita löytänyt?!?!!
  Aivan kadehdittavan ihania juttuja!!!!
  Minä, arvaan, että se outo laudanpätkä olisi jokin rengin almanakka, johon isäntä ja/tai renki merkkasi koska "päivä on pulkassa", ja sai sen mukaan palkan! Heh, älä naura. Tämähän oli villi ARVAUS.

  Hyvää päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 12. Upeita löytöjä ja kuten muutama muukin jo on arvellut , tuo kapistus liittynee kangspuihin jotenkin. Se on hieno.

  VastaaPoista
 13. Niisinpuu ja kukkapiikit maljakoiden pohjalle,ihania kun vielä löytyy!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...