tiistai 17. elokuuta 2010

Synttärit lähestyy

Huomasinkin yhtäkkiä, että blogin 1-vee synttärit ovat aika lähellä, eka postaus on tehty 20.8. viime vuonna. Siinä ainakin on tarpeeksi syytä arvonnan käynnistämiseen. Lukijoitten määrä on jo ylittänyt sadan, mikä ilahduttaa kovasti ja kannustaa jatkamaan bloggausta. Oikein lämpimästi tervetuloa uudet lukijat ja myös "vanhat" uskolliset!! Tosi mukavaa on lukea kommenttejanne.
Täytyypä laittaa mietintämyssy päähän, mitä palkinnoksi. Vielä siis pitää malttaa muutama päivä.
Näin vuosipäivän kynnyksellä mietin, onko jotain vuoden aikana muuttunut. Huomaan, että yhä enemmän sisustustyyli muuttuu kuluneemmaksi ja romuromanttiseksi ja jonkin verran valikoivammaksikin. Ei liikaa hörsöilyä, mutta hiukan kuitenkin. Värimaailma on kuluneen valkoinen ja beessiä ja ruskeaa eri sävyissään siellä täällä.

Ihanat syyshortensiat ovat ihan lempparikukkiani. Nämä on omalta pihalta leikattuja. Pitäisikin istuttaa lisää noita pensaita, jotta uloskin jäisi muutama kukka. Toivottavasti nämä lopuksi kuivuvat vielä talvenkin iloksi. Ensimmäinen yritys meni mönkään, kun vaan laitoin kukat maljakkoon ilman vettä. Lopputulos oli kehno. Nyt laitoin myös vettä ja saavat ensin kukkia veden kera ja ehkä sitten kuivuvat vähitellen. Saapi nähdä.

Palaan pian!!

8 kommenttia:

 1. Heip Siirisofia!

  Onnea yksi vuotiaalle.

  Syyshortensia on tosi kaunis kukka. :)

  Päätin tulla sulta kysymään, kun mä oon ihan pihalla valkoisten kanssa. ;) Sulla on ainakin kokemusta. Mulla on työn alla yhden puusohvan maalaus. Sellainen vaan 30 v vanha, eli voin huoletta maalata sen valkoiseksi, mutta millä maalilla? Ja mikä valkoinen on paras? Jotain vinkkejä jos olisi antaa, niin kiitollinen olisin.

  VastaaPoista
 2. Onnea melkein 1-vuotiaalle blogillesi!
  Kauniita kuvia!

  Minäkin pidän valtavasti syyshortensiasta. Entisessä asunnossa meillä oli niitä pihassa.
  Mutta niiden kuivatus onnistui joskus ja joskus ei. Mistähän se johtui?

  VastaaPoista
 3. Hei Katri! Katso aiemman postauksen 19.7. kommentit. Siellä on juttua maalauksesta. Olen kyllä miettinyt, pitäisikö siirtyä ekologisempiin maaleihin. Niitäkin taitaa löytyä jo vesiliukoisenakin.
  Ulla-Kristiina: enpä minäkään tiedä, miksi välillä onnistuu ja välillä ei.Viime vuonna meni paremmin.Ilman vettä ne nuupahtivat hetkessä, mutta nyt, kun laitoin vettäkin, niin alkavat aika mukavasti kuivua.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Menen tutkailemaan kauppaan ja laitoin koodin ylös.

  VastaaPoista
 5. Ihania ovat syyshortensiat. Niitä pitäisi olla monta puskaa, että raaskisi leikellä reilusti maljakoihin. Mulla on vain yksi nuori pensas ja siinä pari kukkaa, joita en raaski leikata. Lisäksi yksi vanha köynnöshortensia, mutta sen kukat eivät ole aivan yhtä näyttäviä kuin syyshortensialla.

  VastaaPoista
 6. Aivan upeita kuvia!
  Minulla odottaa yksi syyshortensia istutusta pihalla...toivottavasti ehdin laittamaan sen maahan ennen kuin se kuukahtaa...Niitä täytyy kyllä hakea vielä muutama lisää, nyt kun keksin niille paikan.

  Onnea 1-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 7. ONNEA 1v!!
  Tämä on blogi, jonka päivityksiä oikein "kyttään", eli käyn vähintään kerran päivässä kurkkaamassa:)
  Tuohon MAALIkysymykseen vastaisin, että MUN mielestä Tikkurilan HELMI, sen sävy: LISTAVALKOINEN on ihana! mukava maali aloittelijankin käsiin...ja sävy semmonen wanhahtava. kiilto himmeän silkkinen. Kaunis maali :)
  Mutta toisaalta, makuasia..ja ekologisuus, se on sitten taas ihan toinen juttu, johon en tässä ota kantaa. Helmi on täysin hajuton ja kuivuu nopsasti. Suositan siis sitä!
  Mukavaa viikojatkoa yksivotiaan kirjoittajalle SiiriSofialle:)
  tuksu, yksi ihailijasi :)

  VastaaPoista
 8. Hortensiat ovat minunkin lempikukkiani. Tosin en ole koskaan yrittänyt kuivata niitä sisälle.
  Sisäkukkana olevasta sinisestä hortensiasta kukat muuttuivat vihreäksi. Leikkasin ja kuivatin kukkatertut. Vihertävä väri säilyi tosi pitkään hyvänä. En olekkaan laittanut kuvaa niistä blogiini...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...