keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Virkkuukoukussa!!


Virkkuukoukku heiluu tasaisin väliajoin. Keväällä tein maton ontelokuteesta ja kudetta jäi reilusti yli, joten mietin, mitä muuta siitä voisi tehdä.


Tämä kori päätyi lankakoriksi, koska siitä tuli aika iso. Hugoakin kovasti kiinnostaa korin sisältö ja sitä käydään välillä salaa tutkimassa, ei siis mikään lattiamalli meillä.

Tämän tein tänään. Kukkamulta näkyi ikävästi lasipurkista. Nyt näyttää kauniimmalta.

 "Pikkumattoja" olen tehnyt useampia. Vesikuppi pysyy paremmin paikoillaan ja matto myös imee roiskeet, kun Hugon juominen on usein aika vauhdikasta. Sopii moneen muuhunkin tarkoitukseen.


Tähtiä olen virkkaillut pitkin vuotta ja ne luultavasti päätyvät joulukuuseen. Pienemmät tähdet ovat puuvillalangasta ja isommat samettilangasta. Malli löytyy Dropsin sivuilta eli täältä. Tosin hiukan muokkasin mallia, joten ihan samanlaisia eivät ole.

Meillä on satanut eilen ja tänään lunta ja maa on kauniin valkoinen, joten siinä on riittänyt ihmettelemistä.


Mukavaa ja toivottavasti ainakin hiukan lumista viikkoa!9 kommenttia:

 1. Hei,

  Ihania virkkuuksia.
  Miten teit tuon 'päällysteen' tuohon lasipurkkiin? Se on kaunis.
  Eilen säästin itselleni punajuuripurkin, jonka ajattelin päällystää, mutta en oikein tiedä miten edetä. Onko siinä myös pohja virkattu vai vain tuo ympärys?
  Voiko sen tehdä niin, että tekee ketjusilmukoita ja mittaa sillä miten jatkaa ylöspäin? Vai miten saat sen istumaan noin kauniisti?

  VastaaPoista
 2. Oi mitä virkkauksia! Itsekin olen pari mattoa virkannut lähiaikoina ja koreja myöskin. Muutama virkattu joulukoristekin on menossa joulupakettiin ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea tuo vesikupin alunen, olen käyttänyt tarjotinta mutta tuo näyttää aika kivalta! Kittykin roiskii vettä pitkin keittiötä... Mattoa tekisi itsenikin mieli kokeilla, onko kuinka hankalaa saada noin tasaista jälkeä paksusta kuteesta?

  VastaaPoista
 4. KahviKaneli: Ei ole pohjaa. Virkkasin ketjusilmukoita ja yhdistin ympyräksi ja sitten vaan kiinteitä silmukoita, kunnes korkeus on sopiva. Viimeisellä kerroksella kavensin muutaman silmukan, koska purkkikin kapeni. Muuten yläreuna olisi jäänyt törröttämään.Päällys on myös aika tiukka, jotta istuu paremmin.
  Hoo: Tekisi itsekin mieli taas virkata uusi matto ja vähän isompi, mutta täytyy jättää joulun jälkeen.
  Liinu: Mun mielestä noista koreista tulee parhaita kiinteillä silmukoilla, mutta matto on tehty pylväistä. Ei ole vaikeaa saada tasaista jälkeä, kunhan ei virkkaa liian löysää. Ja lopuksi prässään tasaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Ihania asioita olet virkannut. Nuo tähdet näyttävät varmasti upeilta kuusen oksilla! Ja tuo vesikupin alunen oli hyvä keksintö.

  VastaaPoista
 6. Olet taitava virkkaaja ei nämä itsestään synny puikkoa pujauttelemalla,
  vaan taitoa ja keskittymiskykyä ja ennenkaikkea halua tehdä kaunista ja monivaiheisia virkkausideoita sinulta onnistuu, hienoa!
  Kaikki on hyvin onnistuneita ja johtajan virvokkeiden aluen on just passeli Hugolle rapsutukset ja hellät sanat<3
  Halein<3

  VastaaPoista
 7. Kiitos Hietzu ja Sirkka:)
  Hugo myös kiittää rapsutuksista. Hugo onkin oikein rapsukoira:D

  VastaaPoista
 8. Ihania virkkauksia!

  Oikein mukavaa 3 adventtia <3

  VastaaPoista
 9. Pitkästä aikaa vierailulla muiden blogeissa. Nyt jo väsy painaa silmäluomissa.
  Kaikkea ihanaa sinulla täällä taas!♥
  Toivotan hyviä vointeja ja tunnelmallista joulunaikaa!♥

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...