sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Talvipäiviä


 
Jännät päivät on tulossa. Tänään rekka lähti Kannuksesta talo pakattuna lavalle ja illalla on jo perillä. Ihan perille saakka ei tontillemme rekalla pääse, joten täytyy tehdä välipurku ja lastaus muutaman kilometrin päässä. Aamulla aikaisin alkaa pystytys. Katuvaloja ei ole lähitienoollakaan, joten valonheittäjät oli laitettu paikoilleen, kun käväisimme paikalla alkuillasta.

 
Onneksi on sopivasti pakkasta, että tiet kantavat ja onneksi ei sada lunta. Oikeastaan ihan ihanteellinen keli talon talvipystytykseen.


 
Hugolla riittää seikkailtavaa. 
 
 
 
Meri on jäässä ja ehkä kantaisikin, mutta en käy kokeilemassa. Jotenkin kammoan jäällä kävelemistä. Koiraakaan en sinne päästä ja Hugo hyvin pysyikin rannan puolella. Ehkä täytyy kehitellä jatkossa jokin koira-aita rantaan talveksi.
 
 
Saunamökki on tarkoitus rempata vielä kevään kuluessa ja kesällä pitäisi päästä saunomaan. Kesä on vielä niin kaukana, mutta oikeastaan aika lähellä.
 
 
Hugo nauttii tosi paljon, kun saa juoksennella ympäri tonttia korvat liehuen. Rakas frisbee tietysti seuraa mukana. Ja onhan aina mahdollista, että sitä välillä joku heittääkin.
 
 
 
Näitä vanhoja rakennuksia meillä riittää :) Etualalla on varasto ja takana maakellari. Entisaikaan ei ilmeisesti ollut rakentamisen kanssa niin tarkkaa, kun tuo maakellari on osittain rakennettu naapurin puolelle. Onneksi on mukava ja suurpiirteinen naapuri.
 
 
 
Monta vaihetta on ollut, että tähänkin on päästy. Perustukset on tehty kalliolle, mutta sitä ennen piti räjäyttää ja tasoittaa ja lopuksi on tuotu runsain määrin uutta maata perustuksien ympärille. Monenlaista on kaivettu ja piilotettu maan alle: salaojia, porakaivo ja maalämpöputki, jätevesiputkia harmaavesille 100 metriä ja jätesäiliöitä wc-vesille. On myös levennetty ja vahvistettu tietä, rakennettu pohja autotallille ja pysäköintipaikkoja.
Nuo perustukset näyttävät ihan naurettavan pieniltä ja tuntuu, että eihän sinne millään mahdu kaikki huoneet, mutta ilmeisesti se on onneksi harhaa tai toivon ainakin niin. Tarkistusmittaukset on tehty, joten kaikki neliöt on tallella. Kunnan rakennusmääräysten mukaan rakennus pitää olla vähintään 25m rannasta. Jep, meillä mitta on 25m 60cm.
 
Huomisen jälkeen maisemat muuttuvat aika lailla, mutta kuvailen taas lisää.


Ihania talvipäiviä, nauttikaa!!

 

8 kommenttia:

 1. Kiva seurata, miten talo lähtee tuosta rakentumaan pala-palalta. Koira kyllä pian tottuu minne asti kannattaa mennä jäällä ja minne ei. Ihanaa uutta aikaa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kodinhenki! Olen tosiaan miettinyt, miten koira pidetään pois jäältä. Hyvin kyllä tottelee, kun olen paikalla, mutta mitään riskejä en halua ottaa.

   Poista
 2. Pitääkin nyt seurailla ahkerasti miten talourakka etenee! Tsemppiä sinne! :) ja muuten...aivan mahtavia maisemia. Kyllä kelpaa asustaa ja olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ripeästi pitäisi rakentaminen edetä. Nyt on seinät jo pystyssä ja torstaina aloitetaan katonrakennus. Mulla alkaa kiireinen kevät, kun pitää hommata ja päättää kaikki sisustusmateriaalit. Mies ei niihin halua puuttua juuri yhtään.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina. Innolla odotan jo tulevaa muuttoa ja myös ihanaa seurata siellä kevään etenemistä.

   Poista
  2. Oi kuinka kauniit maisemat ja tilaa sekä todella mielenkiintoisia paikkoja Hugon temmeltäväksi ja hänhän nauttii suunnatomasti senhän näkee! Mahtava urakka, mutta kaikesta selviätte ja on sitten aikanaan nautinnollista, rauhaa ja kaikkea mieluisaa seurattavaa kuinka luonto muuttuu. Ranta, joka on lähellä aivan huikeaa!
   Mutta nyt Onnittelut Hugolle huomisen syntymäpäivän johdosta!<3
   ja Onnea teille kaikille!<3

   Poista
  3. Kiitos Sirkka!! Olen monta vuotta toivonut pääseväni asumaan lähemmäs luontoa. Hugo myös kiittää :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...