sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Sunnuntaiostoksilla

Hienoa kun kaupat ja kauppakeskukset ovat sunnuntaisinkin auki. Vai onko? Huomaan, että minulla ei juuri ole niihin asiaa kuin todella harvoin ja nekin ostokset voisi tehdä yhtä hyvin arkena. No, hyvä kuitenkin näin, koska en tykkää, että kaikki on laeilla tiukasti säädeltyä. Muistan kyllä hyvin ne ajat, kun ruokakauppa meni arkena viideltä kiinni ja töistä päästiin neljältä. Aika kiirettä oli äidilläkin kauppaan. Lauantaisinkin menivät yhdeltä kiinni eikä kukaan edes olisi uskaltanut haaveilla sunnuntaiaukiolosta. Niin ne ajat muuttuvat, onneksi :) Tänään olin minäkin ostoksilla, mutta en kuitenkaan kauppakeskuksessa vaan Pietarin Old Time kaupassa. Kaikenlaista ihanaa kaupasta löytyy vanhojen tavaroiden ystäville ja hyvin kohtuu hinnoilla. Kannattaa käväistä, jos kulmilla liikutte. Ihan kivenheiton päässä on muuten myös Loviisan Aitta.

Mielenkiintoisia tavaroita lähti mukaani, vanhoja kaikki: Metallinen lääkeruisku, upea desilitran mitta, metallinen rasia, jonka ostin aivan tuon tekstin vuoksi, kaksi leimasinta ja liitutaulu.

Lisäksi keräilen vanhoja rintarosseja, joita löysin kaksi. En ehkä niitä koskaan käytä koruina, mutta ajattelin joskus tehdä niistä "taulun", jotta saan ne esille.

Tässä vielä näkyy liitutaulun entisen omistajan omistuskirjoitus.

Ihanaa että koko Suomi on saanut iloita kauniista talvipäivistä ja mahtavan upeista maisemista. Vaikka kevättä kohti mennään, niin nyt pitää nauttia talvesta. Hyasintit ja amaryllikset ovat kuitenkin jo vaihtuneet valkoisiin saintpaulioihin.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Ihania ostoksia olet tehnyt!

  Vanha liitutaulu todellinen löytö, itsekkin sellaista olen metsästänyt mutta vielä ei ole tärpännyt=)

  Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

  Karita

  VastaaPoista
 2. Hienoja löytöjä! Minäkin keräilen strassirintakoruja, ja käytän niitä myös!

  VastaaPoista
 3. hei:)
  ihania löytöjä!
  tuo pieni mittakannu on sitten kaunis:)
  mukavaa uutta viikkoa,
  lämpimin terkuin päivi

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynnistä hirsitalossa pesä blogissani=) Todellisia ihanuuksia olet löytänyt, liitutaulu ja rintarossit ovat todella kauniita.

  VastaaPoista
 5. Heips,
  itse tykkään kyllä, että kaupat ovat auki nyt myöhempään ja myös sunnuntaisin.

  Kivoja löytöjä olet tehnyt.
  Iloa viikkoosi :)

  VastaaPoista
 6. Ihania löytöjä, varsinkin toi lääkeruisku ja leimasimet:-)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Sieviä ostoksia, varsinkin nuo ristarossit.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...