tiistai 25. toukokuuta 2010

Omenankukkia ja ranskan opiskelua

Kyllä on niin herkkää ja kaunista, kun omenapuut kukkivat. Omalla pihallakin on yksi omenapuu, joka on jopa antanut yhtenä vuonna runsaan sadonkin, siis vain yhtenä neljästätoista vuodesta. Roopekoiran kanssa kävelyllä taitoin ihan pienen oksan, jonka laitoin maljakkoon. Roopekin nuuhkaisi ja söi yhden terälehden.


Ranskankielisiä kirjoja tulee harvemmin kirppiksillä vastaan. Nyt löysin kaksi vanhaa 70-luvun Linguaphonen ranskalaista oppikirjaa parilla eurolla. Linguaphonehan oli aikanaan jonkinlainen kielikoulu. En niitä kuitenkaan opiskelua varten ostanut, vaan koska niistä saa moniin projekteihin sopivia ranskankielisiä tekstejä. Toisessa kirjassa on tekstejä ja toisessa on niiden suomennokset. Kivahan on tietää, mitä teksti tarkoittaakin, oma ranskankielentaito kun  on ihan nolla.

Tämä keskustelu voisi hyvinkin olla meiltä ja kyllähän siellä urheillakin voi, kokemusta on.


Kuvat ovatkin aika ajankohtaisia, koska kohta pakataan matkalaukku ja suunnataan kohti Pariisia. Menomatkalla laukku mahdollisimman tyhjänä, jotta tilaa jää ostoksille. Tällä kertaa on ihan pakko päästä ainakin Pariisin kirpputoreille.

7 kommenttia:

 1. Ihana reissu sinua onkin odottamassa...jännityksellä odotan kokemuksiasi kirpparikierrokselta Pariisista. Oletkos paljonkin siellä reissaillut?
  Itse en ole koskaan Pariisissa käynyt, katsellut vaan kauniita kuvia/lukenut kerotuksia sieltä.
  Hupaisa löytö tuo sanakirja :)
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava omenankukka! Ja odotan innolla Pariisin matkaasi, tai pikemminkin kuulumisia sieltä :) Toivottavasti teet hyviä löytöjä ja toivotaan, että pääset kasseinesi takaisin Suomen koneeseenkin ;)

  VastaaPoista
 3. Tuksu:
  Kolmatta kertaa nyt pääsen Pariisiin. Kun eka kertaa olin sinne menossa, niin en ollut vielä kovinkaan innostunut koko paikasta, mutta se sitten yllätti positiivisuudellaan ja kuume on vaan koko ajan nousemassa.
  hietzu: kyllä kirjoittelen sitten kuulumisia ja yritän otta paljon kuvia muustakin kuin Eiffel-tornista.

  VastaaPoista
 4. Voiko kauniimpaa ja herkempää kukkaa olla kuin omenankukka on <3 Odotan innolla löytöjäsi sieltä Pariisin kirpputorilta:)

  VastaaPoista
 5. Saat kyllä kertoa minulle kaiken Pariisista,sillä ensi keväänä olisi suunnitelmissa sinne menneä ekaa kertaa. menettekö omatoimimatkalle vai seuruematkalle? mistä pitäisi alkaa matkoja kyselemään? en oikein ole netistä löytänyt mitään. Aloita ihan alusta, laitan vaikka mulle meiliä, minä olen niin huono näissä asioissa.

  VastaaPoista
 6. Oi omenankukkia ja Pariisia, ihana kesänalku sinulla. Mukavaa matkaa ja paljon hyviä ostoksia.

  VastaaPoista
 7. Liisa: Ihan omatoimimatkalla olimme. Netistä on varattu lennot ja hotelli Blue1:n sivuilta, www.blue1.fi. Kannattaa seurailla lentotarjouksia, niitä on usein.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...