sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Viimepäivien puuhailuja


Tulipa vähän kiire laittaa pihaa kesäkuntoon, kun alkuviikosta se oli ihan vielä talven jäljiltä. Joulukuusen rankakin retkotti keskellä patiota. Taisi kesä tulla hiukan yllättäen. Aluksi piti tietenkin haravoida koko tontti ja siinä vierähtikin yksi päivä kokonaan.

Tässä muutamia nyt pihalta löytyviä kukkia: pikkuisia ruusuja, markettoja, pelargonioita ja orvokkeja.

Viime vuonna ensimmäisen kerran harjoittelin ihan pienimuotoista viljelyä ja tänä vuonna sitä taas jatkan ehkä hiukan jotain oppineena. Kasvamassa on jo muutama paprikantaimi, ruohosipulia ja piparminttua. Ostin ne valmiina taimina kuten myös mansikka-amppelin, josta pitäisi tulla mansikoita kesäkuusta hallaan saakka. Saapi nähdä. Varsinaiset siemenet on vielä kylvämättä, mutta se onkin ihan pikaisesti tehtävä, eli ainakin porkkanaa, salaattisipulia, salaattia ja tilliä.


Puut ja pensaat kasvavat ihan kohisten. Kuvissa on angervoa, sireeniä ja ruusukvitteniä. Myös kielot viihtyvät tontillamme. Ne ovat kasvaneet ihan huimaa vauhtia. Nämä on eilen kuvattu, mutta vielä kaksi päivää aiemmin niistä ei näkynyt juuri jälkeäkään.


Nautitaan ihanasta kesälämmöstä!

4 kommenttia:

 1. Ihania kukkia siellä onkin!
  Kyllä kesä on hieno juttu. Tuon ankaran talven jälkeen osaa sitä arvostaakin :)
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Kesä tosiaankin tulla tupsahti aika yllättäen tänäkin vuonna. Monta keväistä projektia jäi puolitiehen tai kokonaan tekemättä. Täälläkin on koko viikonloppu puuhailtu puutarhassa kaikkien muiden puuhailujen lomassa. Nyt meillä on se huvimajaprojektikin aluillaan, saapa nähdä jos jo tänä kesänä saisi siellä kahvitella. Tänään olen tehnyt vähän betoni hommia, toivottavasti onnistuvat. Eilen yritti kyy käärmekin tulla meille vierailulle, ovi oli auki ja siinä se kyy oli tulossa metrin päässä ovesta. Onneksi Leo oli valppaana ja ilmoitti kutsumattomasta vieraasta.
  Aurinkoiset terveiset naapuri kaupungista!

  VastaaPoista
 3. Piti vielä kehua kauniita kukkiasi!
  Maisa

  VastaaPoista
 4. Hienoja löytöjä sinulla pitkin kevättä. Tuo arkku on upea.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...