keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Lisää tuunailuja

Kaikenlaiset rasiat ja pikkulaatikostot ovat heikkouteni ja tämän ostin kesällä antiikkikaupasta ja lienee hyvin vanha jo tekotavasta päätellen. Laatikosto oli puunvärinen ja nuppeja oli vain pari jälellä. Samanlaisia luisia nuppeja löysin Billnäsin rakennusapteekista, mutta kymmenen nuppia olisi maksanut jo maltaita, joten värkkäsin ihan omat korupiikeistä ja särmikkäistä lasihelmistä, kyllä kelpaavat minulle ja tarvikkeet löytyivät omista varastoista. Lisäilin myös muutaman raaputuskuvan, mutta vielä en ole varma pidänkö ne vai poistanko.



Kun näin tämän taulun kirppiksellä, niin tiesin heti, että se lähtee mukaani. Tosin se ei näyttänyt silloin ihan samalta. Kullanväriset kehykset retkottivat melkein irti ja kuvan sisäkehys oli rikki ja ruman harmaa. Mutta tuo itse kuva on niin kaunis!!

Tarvittiin siis maalia, hiomapaperia, vasara ja nauloja, liimaa ja tässä lopputulos. Tykkään kovasti!


Kaksi puista kynttilälampettia saivat uuden värin. Näitähän tarvitaan paljon, kun syksyn pimeys on edessä. Eivätkä lampetit olleet hinnalla pilatut, euron kappale.
Näistä kuvista on vaikea päätellä tavaroiden todellista kokoa, kun ei ole mitään vertailukohtaa. Laatikosto on pieni, noin 32cm korkea, kun taas taulu on aika suuri, 54x43cm. Lampettiin sopii parhaiten aika lyhyt kynttilä.

Kiitos taas käynnistänne ja mukavaa viikkoa!

18 kommenttia:

  1. Kaunista tuunausjälkeä! Laatikosto on ihana kuvineen. :) Hyvää keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Oletpa ollut ahkera! Kaikki tuunaukset aivan ihania! Tuosta laatikostosta tykkään erityisesti, raaputuskuvat sopivat siihen kivasti. Anna olla vaan!
    Olisko kiinnostusta Korppoonreissulle lauantaina?

    VastaaPoista
  3. Ihania tuunauksia jälleen sinulla. Kiitos kun sain katsella ja ihailla :)
    tuksu

    VastaaPoista
  4. Voi että, kun olet ollut taas ahkerana.
    Upeat tuunaukset.
    Tuo taulu on kaunis. Minullakin on tuo Madonnakuva koneella, otettu jostain mistä saa ilmaisia kuvia.
    Hieno lampetti.

    Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Vau, kauniita ostoksia! Tuo laatikosto on tosi hieno, tykkään noista raaputuskuvista siinä...

    VastaaPoista
  6. Oi, että miten kaunista! tuo Madonna lapsineen on sitten upee!

    VastaaPoista
  7. Kiitos ihanista kommenteista ja Maisa: kyllä kiinnostaa, laitoin sähköpostia :)

    VastaaPoista
  8. Kivasti oot tuunaillut, esitän silti yhden eriävän mielipiteen :) Mä poistaisin noi rub-on:sit tosta laatikostosta, omaan silmään näyttäisi kivemmalta ilman niitä. Mutta siis nämähän on makuasioita :)

    VastaaPoista
  9. Aivan ihania, kyllä (valkoisella) maalilla on ihmeitä tekevä voima! :)

    VastaaPoista
  10. Hei,
    Maalaamistasi tavaroista tuli ihania!
    Saisinko kysyä millä maalilla olet esimerkiksi näitä kalusteita ja tavaroita maalannut? Ja ihanko normipensselillä? Ja mitä mieltä olet lastulevyisen huonekalun maalaamisesta..? Onnistuukohan? Voisiko spraymaali olla siihen hyvä? Entä voiko spaymaalia sitten hioa hieman että tulisi tuollainen kulunut lookki? Vai toimiiko tekniikka vain normimaaliin?
    Minulla olisi peili ja yksi pieni lipasto maalattavana ja en haluaisi pilata niitä (nyt ovat mustia) mutta hirveästi tekisi mieli tehdä niistä valkoisia..
    Paljon kysymyksiä mutta iso kiitos jos jaksat vastailla!
    ..ja kiitos ihanista ideoista blogissasi! :)

    VastaaPoista
  11. Hei, minä taas :)
    Vaikka et ole vielä vastannut edelliseenkään niin olen nyt niin hullaantunut kaikkeen mitä löysin sivuiltasi että kysyisin vielä että minkälaista maalia suosittelisit seuraaville pinnoille: lasi, liukas metallipinta ja rauta?
    Olisiko spraymaali hyvä?
    Ja toimitko vain niin että luet maalipurkin kyljestä mihin pintoihin maalia on suositeltu ja alat vain surutta maalailemaan vai onko sinulla syvempi tietämys maaleista ja niiden käyttäytymisestä eri pinnoilla?
    On vähän uskonpuutetta omaan tuunaustaitoon maalien kanssa.. :)
    Kiitos!

    VastaaPoista
  12. Hei Typyt:
    Maalailen vesiliukoisella Helmi kalustemaalilla ja toisinaan laitan alle valkoista vesiliukoista tartuntapohjamaalia, varsinkin jos maalaan metallia tai jotain liukasta pintaa. Lastulevyä en ole maalannut, mutta eiköhän maali siihenkin ota kiinni. Spraymaalia olen käyttänyt hyvin vähän, joten siihen en kommentoi ja pensselinä on yleensä aika pieni litteä pensseli, paitsi oikein isoissa huonekaluissa leveämpi.
    Musta on hyvä pohja maalata, koska se tule mukavasti esiin, kun maalaamisen jälkeen hio ja saa sen kuluneen lookin esiin. Kannattaa myös ennen maalausta kevyesti hioa pinnat, niin maali tarttuu paremmin kiinni.
    Eipä minulla ole mitään syvempää tietoa näihin asioihin enkä tee välttämättä ollenkaan oikeaoppisesti. Ihan kokeilemalla on tietämys karttunut.
    Maalausintoa!!!

    VastaaPoista
  13. Hei,
    Iso kiitos näistä vinkeistä!! :)
    Käväisenkin heti viikonloppureissulla kirpputorilla ja haalin lisää maalailtavaa kotiin. Löytöjä tekee varmasti paljon enemmän kun katsoo esineitä uusin "tuunaajan" silmin!

    Ensimmäiseksi tuunauskohteeksi olen valinnut Ikean mustan kenkäkaapin ja taidan tarttua toimeen tuon tartuntapohjamaalin avulla koska kyse on aika liukaspintaisesta lastulevystä.

    Aurinkoista viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  14. Onpa taas vaikka mitä kaunista syntynyt. Tosin itse en raskisi maalata kaikkia, esim se kangspäälinen rahi (josta tuli oikeasti siis kaunis) oli kyllä minulle kelvannut ilman mitään päälistä, samoin ne hienot matkalaukut ;D
    Mutta sehän on just niin kuin pitää, meille kaikille löytyy aina se oma juttu, ja tämä sinun vaalea maailma on hieno (vaikka ei itselle passakaan). Ihailen tuota maalaustaitoasi!

    VastaaPoista
  15. Kaunista tuunailua. Miten kivaa voi saada aikaiseksi repsottavista tuotteista, kun sen vain osaa :)

    Antoisaa viikon jatkoa Sinulle!
    -Marie-

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...