keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Lähikuvia

Kesällä sain äkillisen ajatuksen ostaa kameraani makrolinssi, jotta saisin lähikuvia, joten marssin kamerakauppaan. Ensin yksi nuorimies esitteli makroja ja halvinkin hinta pyöri yli viidessäsadassa eurossa, huh!! Vierestä seurannut toinen nuorimiesmyyjä puuttui keskusteluun ja suositteli huomattavasti halvempaa vaihtoehtoa eli loittoputkea (Kenkon automatic extension tube set dg). Nämä ovat renkaita, jotka laitetaan kameran ja perusobjektiivin väliin. Ja juu, minähän en asiasta mitään ymmärrä, joten ostin halvemman vaihtoehdon, mikä osoittautui ihan toimivaksi ainakin omiin tarpeisiini. Tarkennus on kyllä aika tarkkaa puuhaa.
Tässä ensimmäinen harjoitelma pihan kukista.

Keväällä leikkasin kaikki villiviinit alas ja nyt ne taas rehottavat pitkin seinää. 


Tämän kukan sain kauniina ja rehevänä kesällä asiakkaaltani ja sehän pääsi melkein heti kuivahtamaan ja kaikki kukat kuolivat. Olin jo aikeissa heittää sen pois, mutta kuitenkin päätin vielä yrittää ja leikkasin sen alas ja nythän se taas kukkiikin kauniisti.


Viime vuonna istutin puulaatikkoon minttua, joka osoittautui monivuotiseksi ja kasvoi rehevästi tänäkin vuonna. Lehdet on kuivattu talvea varten ja vielä pitäisi kuivata sitruunamelissa, joka sekin kasvoi tosi hyvin.Eiks joku vois heittää mulle palloo!!!!!
Tänään aloitettiin Hugon kanssa pentujatkokurssi. Olimme ulkona kaatosateessa kuraisella kentällä, mutta ei se haitannut, hauskaa oli, vaikka vähän liikaa oli Hugolla kierroksia, kun ympärillä oli monta vierasta koiraa. Lopuksi vielä Hugo pääsi metsään riehumaan Rommi-siskonsa kanssa ja meno oli aika hurjaa. Myös Hugon ja Rommin Lilli-emo oli mukana, mutta Lilliä ei pentujen riehunta kiinnostanut.


Sade vaan jatkuu, mutta se on syksy nyt :)


4 kommenttia:

 1. Hienoja nuo uudet makrolinssikuvat! Tekisi mieli itsekin kokeilla - tosin ensin täytyisi vaihtaa vanha romu uuteen kameraan. Minkälaista kameraa mahdat muuten käyttää? Otat tosi tyylikkäitä kuvia.

  Villiviini on mahdottoman kaunis talon seinällä, antaa romanttisen säväyksen :)

  VastaaPoista
 2. Voin lohduttaa, että makro-objektiivillakin tarkennus on varsin tarkkaa puuhaa. Terävyysalue on kuitenkin niin pieni lähikuvauksessa. Hyvin tuntuvat nuo linssit toimivan, itsekin niitä pohdin, mutta hankin sitten kuitenkin objektiivin kesän alussa ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Kauniita ovat nuo sinun lähikuvasi! Ja ihanan aktiivisen näköinen koiruli!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kulkukatti ja Intianminttu. Kamerani on Canon 500D. Koirulilla tosiaan riittää virtaa, joskin nyt makoilee vieressäni varsin rauhallisena ;)

  VastaaPoista
 4. Heipsan Siirisofia!Pitkästä aikaa minäkin täällä taas. Oli melkosen pitkä blogitauko..mutta nyt palaan tänne bloggeriin takas:-))Ihania kukkakuvia!
  Mukavaa alkanutta viikkoa<3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...