sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Metsäretkiä

Joka päivä täytyy lähteä lenkille, satoi tai paistoi. Onneksi tänään vaihteeksi paistoi, vettä onkin tullut ihan riittävästi. Mieluiten lähdemme metsään ja olemmekin löytäneet lähiseuduilta monta uutta metsää, juu ovathan ne siellä ennenkin olleet, mutta aiemmin ei olisi tullut mieleenkään lähteä sinne tarpomaan. Nyt on hyvä syy ja nautimme siitä molemmat. Hugo saa juosta vapaasti, haistella ihania hajuja ja purkaa ehtymätöntä energiaansa, välillä hän juoksee villinä, välillä kierii sammaleissa tai "kylpee" metsälammessa.  Ei tarvitse kuitenkaan pelätä, että hän katoaisi tai karkaisi johonkin, vaikka vapaana onkin. Omien touhujensa ohella Hugo seuraa hyvin tarkasti, missä olen, etten vaan häviä näköpiiristä.
Metsässähän ei koirat lain mukaan saisi juosta vapaana, kuin metsänomistajan luvalla, joten taidamme olla lainrikkojia:D

Kävimme myös yhtenä iltana harjoittelemassa jäljestystä, joka kuuluu osana pentujatkokurssiin. Ensin tein "jäljen" ihan umpimetsään ja Hugo odotteli autossa. Kävelin metsässä lyhyin askelin noin sata metriä ja vedin perässäni narussa nakkia (heh,onneksi ei kukaan tullut pidättämään). Jalanjälkien lisäksi nakista jäin maahan hajua. Jätin sitten nakin päätepisteeseen yhden puun juurelle ja palasin autolle. Pienen odottelun jälkeen  menimme Hugon kanssa alkupisteeseen ja saman tien Hugo lähti seuraamaan jälkeä ja avot!! nakki löytyi ja tietysti Hugo sai sen sitten palkinnoksi. Aivan uskomaton on koiran hajuaisti!!  Kuva ei ole kuitenkaan jäljestysretkeltä, vaan meidän lähimetsästä.


Ja mitäs nämä sitten ovat??
Olen myös noin ehkä kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen poiminut sieniäkin, siis kanttarellejä, koska muita en niin hyvin tunne, että uskaltaisin poimia. Hugon kanssa meidän piti mennä kanttarellikurssille tänä viikonloppuna, mutta se valitettavasti peruuntui. Siellä opetetaan koira hyvän hajuaistinsa avulla löytämään kanttarellit ja sitten vaan itse voi kulkea perässä ja kerätä saaliit. Tietysti myös koiralle annetaan palkka jokaisesta löydöstä.

Aurinkoista viikonloppua!

7 kommenttia:

 1. Hih meillä kanttarellikoirana toimii Vaari ;)

  Hugo on niin suloinen :)

  VastaaPoista
 2. Heh Mammeli! Vaarilla on siis hyvä vainu:D

  VastaaPoista
 3. Suloinen Hugo! Nam, kanttarelleja, täällä niitä en ole koskaan nähnyt...

  VastaaPoista
 4. Jopas Hugo on kasvanut! Aika tuntuu juoksevan.
  Minä en ole koskaan käynyt sienestämässä, marjametsässä kylläkin, en varmaan tunnistaisi ruokasieniä myrkyllisistä...

  VastaaPoista
 5. Makkarajälkeä on täälläkin harrastettu..kivaa puuhaa:-))

  Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 6. Koiran kanssa on kiva harrastaa noitä jäljestysjuttuja.Mulla on noutaja ja sille olen joskus verijälkiä tehnyt.Nyt ei ole ollut innostusta ja aikaa, harmi, koska sekin olisi kivaa puuhaa.
  Sieniä kylläkin on kerätty ja Väinö juoksee vapaana metsässä, lainrikkoja siis minäkin, mutta eipähän tuo ole mitään pahaa siellä metsässä tehnyt.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...