sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hyvää helmikuuta!

 
Hei pitkästä aikaa!
Tänään on ollut talvimyrsky, mutta onneksi ei meillä sentään puita kaatunut ja sähkötkin pysyivät. Vähän aina jännittää nuo myrskyt, mutta nyt päästiin vähällä. Kaunis päivä oli kuitenkin ja aurinkokin pilkahteli. Kaivoin kameran esiin ja näppäilin muutaman kuvan.
 
Valon määrä on lisääntynyt huimasti ja kevättä kohti mennään. Käväisin Plantagenissa perjantaina ja siellä oli kaikkea kivaa keväistä tarjolla. Muutaman helmihyasintin ostin ja kuinkas muutenkaan pari siemenpussia lähti mukaan.
 
Nyt voisi alkaa vähitellen suunnitella, mitä kaikkea kevään koittaessa laittaisi kasvamaan. Viime kesästä en tänne kirjoitellut, mutta monenlaista kasvattelin. Voisinkin tehdä ihan oman muistelupostauksen kasvimaaltani.
  
Jotenkin nämä Schleichin peurat ovat niin hellyttäviä. Tällaisia meillä vilistää tuossa ihan lähipellolla ja kerran tuli yksi postilaatikollekin. 
 
Olen talvettanut kesäkukkiani lasikuistilla. Vähän huonolla hoidolla ovat olleet, mutta nyt leikkasin kaikki hortensiat, pelargoniat, verenpisarat ja muratit. Saa sitten nähdä, mitkä niistä lähtevät kasvuun. Muratit olivat lähes jouluun saakka ulkona eivätkä hätkähtäneet pientä pakkastakaan ja nyt ovat jo kovassa kasvuvauhdissa.
 
 
 
Tämä oli kyllä hauskin löytö kukkia leikatessani. En tiedä, missä leppikset viettävät talvensa, mutta tämä tyyppi näyttää asustelevat muratissani. Ei siis ole kirvoista huolta.
 
 
Talvisin terveisin
Siirisofia

6 kommenttia:

 1. Voihan kateus tuota murattia, minä saan ne aina kuolemaan.Pelargonit talvetan autotallissa ja tästä tulikin mieleeni että niille voisi käydä antamassa vettä!Voi ihana leppis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Mullakin on muutama pelargoni varastossa eivätkä ole saaneet vettä koko talvena. Tuskin enää heräävät henkiin.

   Poista
 2. Helmihyasintteja.... Plantagenista..... :) Pakko ajaa Plantagenin tällä viikolla! Kiitos vihjeestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmihyasintit ovat suosikkejani ja viileällä terassilla ne kestävät tosi pitkään. Tuoksukin on ihana.

   Poista
 3. Kävin tänään Plantsussa. Mukaan tarttui kimppu ruusuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusutkin ovat ihania. Täytyykin ostaa kimppu piristämään talvista päivää.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...