sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Pientä pintaremonttiaVoisikohan sanoa, että huoh, onneksi vain pintaremonttia, vaikka tämä remontti ei ollut lainkaan suunnitelmissa ja paljon tähdellisempiäkin hommia olisi ollut listassa.

Tässä siis esittelenkin luultavasti ensimmäistä kertaa eteisemme, eikä se ole mikään kovin kaunis näky. Pari viikkoa sitten mies huomasi, että pari laattaa vähän notkui ja luottoremonttireiskamme tuli tutkimaan asiaa. Kauhukuvana oli tietenkin joku laaja vesivahinko laattojen alla, mutta onneksi täysin kuivaa oli. Ehkä sitten liiankin kuivaa, koska 90% kaikista eteisen ja tuulikaapin laatoista oli irti. Tosin ovathan ne siinä olleet viimeiset 25 vuotta. Nyt siis on edessä uusi laatoitus ja tietysti mielikuvitukseni lähtee laukkaamaan ja remontti vaan laajenee. Ainakin pitää saada uudet listat ja nuo ovetkin voisivat vaihtaa väriä ja varsinkin se kaappirivistö, joka ei näissä kuvissa näy, vaan ovat tuossa kulman takana. Niissä ovet ovat mustat ja suorastaan inhoan niitä enkä vähiten sen vuoksi, että näyttävät aina pölyisiltä. Ja voisihan koko kaappirivistönkin heivata mäkeen ja tilalle laittaa joku ihana vanha vaatekaappi. Ja tuulikaapin yksi seinä pitää uusia ja myös katto ja olohuoneen parkettikin on uusimisen tarpeessa ja sehän jatkuu suoraan tästä eteisestä, ja, ja, ja....

Joo, toivottavasti ainakin saadaan uusi lattia eteiseen, kun tuo sementti ei ole kovin kiva. 

Kipaisin sitten rautakaupassa hakemassa laattamalleja. Ensimmäinen kauppa ei päästänyt sisään, kun juuri sulkivat, mutta seuraavasta sain kotiin muutamia malleja. Nyt ainakin tuo hieman pimeänsorttinen eteinen vähän vaalenee. Vasemman yläkulman harmahtava laatta on liian tumma ja alakulman valkoinen ehkä liian valkoinen ainakin jos kaapit ja väliovet muuttavat värinsä valkoisiksi. Luultavasti laataksi tulee jompikumpi oikeanpuoleisista, molemmat menevät aavistuksen ruskehtavaanpäin.
 Tässäpä sitä oli puuhaa ja miettimistä viikonlopulle, joskin olimme tänään golfaamassa, tällä kertaa kylläkin golfsimulaattorilla. Aika hauskaa puuhaa sekin.

Ja se viime postauksessa mainitsemani jännittävä odotus vielä jatkuu...

Meillä vaihteeksi sataa lunta, joten talvista alkavaa viikkoa ;)


7 kommenttia:

 1. Sievän värisiä laattoja:-)
  Juu mullakin tahtoo aina kaikki paisua, mutta välillä on pakko ottaa järki käteen;-)
  Mukavaa alkavaa viikkoa<3

  VastaaPoista
 2. Remonteilla on tapana kasvaa:) Onneksi teillä ei mitään vahinkoja sieltä laattian alta löytynyt. Eteisremppa se menossa meilläkin. Mittava, sillä lattia purettiin "maahan asti" ja seinät revittiin hirsille. Laattaa meidänkin lattiaan tulee, sellaista hyvin vaaleanharmaata, ehkä tuo alarivin oikeanpuoleinen, olisi se meille tuleva, tai liki sitä, kuistilla on sitä samaa, hyväksi todettua:)
  Mukavia remppakelejä sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 3. No, remonttireiska meilläkin heiluu, taivuttelun jälkeen tosin.Ja minä ainakin toivon, että meillä remontti laajenisi...;=) mutta kattotaan nyt...kunhan ensin saadaan makkari tehtyä.Maalailua vaan,tässä vaiheessa, mutta sekin auttaa, kun ollaan asuttu nyt reilu kymmenen vuotta, niin alkaa vanhat tapetit näyttämään melko kamalilta...;=)

  reipasta tammikuuta sinulle.

  VastaaPoista
 4. Remontilla tahtoo olla paha tapa laajeta:) Onneksi ei ollut mitään vesivahinkoa alla!

  VastaaPoista
 5. Heh, remontti jatkuu. Kiva ylläri tänään, kun tulin töistä. Remonttireiska oli hionut lattian ilman mitään suojauksia ja koko talo lattiasta kattoon pölyn peitossa, myös kaapit sisäpuoleltakin. Melkein itku tuli. Kaikki pitää pyyhkiä ja astiat, verhot jne pestä. Eipä tässä muuta tekemistä olisikaan :(((

  VastaaPoista
 6. Voi niitä remonttireiskoja jotka eivät ajattele aivoillaan!
  Ihania uutisia kirjoittelit mulle! =D
  Leo lähettää terveisiä!
  Niitä kuteita saa muuten sieltä sun lähellä olevasta kangaskaupasta, täytyy vaan leikata kahtia koska ovat liian paksuja virkattavaksi.

  VastaaPoista
 7. Ok, kiitos Maisa!! Täytyypä käväistä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...