lauantai 27. marraskuuta 2010

Kransseja ja kransseja

Kun kotona katselin ympärilleni, niin huomasin, että meille on kertynyt aika monenlaisia kransseja, taidan siis tykätä niistä. Kun kranssit alunperin kotiutuivat Suomeen, ne olivat joulunajan koristeita, mutta nythän niitä käytetään jo ympäri vuoden.  Näitäkään ei joulun jälkeen korjata pois, ellei sitten tätä ensimmäistä, joka onkin uusin.

Löysin varastosta (josta voi löytää ihan mitä vaan), joskus Villa Wenlasta ostamani oliivipuunauhan, jonka nyt taivuttelin kranssiksi ja koristeeksi laitoin lakanakankaasta repimääni nauhaa ja jouluisen lasipallon. Sopii hyvin valkoisen verhon päälle, joka on JDL:n tuotantoa.

Vasen ylhäällä on aika ison kokoinen oksista taivuteltu ja se olen ostanut Elvinasta jonain vuonna. Koristeita hiukan tuunailin eli se sai uuden nauhan ja sydämen. Tähtikranssi on itse tekemäni valmiiseen pohjaan ja voin vakuuttaa, että noiden tähtien tekeminen oli aikas työlästä. Alla vasemmalla olevan olen ostanut Tampereen kädentaitomessuilta vuonna X ja alla oikealla olevan sain viime jouluna ihanaiselta miniältäni. Se oli kuulemma ihan "minun näköiseni", siis kranssi.

Vielä vaan lisää....  Valkoisen kranssin ostin viime keväänä Cafe Latte Spiritistä ja sen paikka on kodinhoitohuoneen ovessa (voi kunpa ovikin joskus muuttuisi valkoiseksi). Pikkuinen risukranssi on ylemmän ison kranssin "poikanen". Tuulikaapin ovessa roikkuu heinistä tehty kranssi.

Keskimmäinen ruusukranssi on Kauppilan puutarhasta, eivät kuitenkaan ole aitoja ruusuja. Noita sydämiä meiltä löytyy enemmänkin sieltä sun täältä. Ne olen tehnyt jämäkästä rautalangasta ja puuhelmistä ja sitten vaan ensin ruskeaa ja sen jälkeen valkoista maalia päälle ja pientä hiontaa. Nokkela tekijä olisi valmiiksi ostanut ruskeita helmiä, mutta eihän kaikki voi tulla mieleen juuri oikealla hetkellä.
Kaikki ovat siis paikkansa löytäneet, joskin välillä ne vaeltavat inspiraation mukaan uusiin paikkoihin.


Oikein hyvää ensimmäistä adventtia

10 kommenttia:

 1. ihania kransseja sinulla on!
  Hyvää Adventtia :)

  VastaaPoista
 2. Toinen toistaan kauniimpia nuo kranssisi:)Mukavaa ensimmäistä Adventtia<3

  VastaaPoista
 3. Ohoh,sinullapas on kransseja :o Miniältä saamasi kranssi on myös minun näköiseni,todella kaunis. Kauniita ovat muutkin. Onneksi kransseja voi pitää ympäri vuoden. Saa koristella vuodenaikojen mukaan.

  VastaaPoista
 4. Oi tuo onkin hyvä idea, repiä lakanasta nauha.Kiitos vinkistä. Ompelin juuri isoäidin pitsilakanasta kapan ja salusiinit keittiöön, siinä on vaan niin turhan pieni ikkuna. Tuunaankin tuon vanhan oman kranssini myös!
  Ihana blogi, tulen vakivierailijaksi :-)

  VastaaPoista
 5. Sullakin näyttäisi olevan melko muhkea kranssikokoelma, itse en ole edes kehdannut kaikkia esitellä, kun noita on kertynyt aika lailla. Minäkin olen koulukssa kransseihin, kaikelaisiin, koristeltuihin ja ilman koristeitakin oleviin.

  Mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
 6. Hienoja kransseja sulla :) Ja kiva blogi, tulen toistekkin.

  VastaaPoista
 7. Sinullahan on oikein kranssikokoelma toinen toistaan kauniimpia kransseja. Minun piti tehdä katajakranssi sisään, mutta se on vielä ainakin tekemättä ja taitaa tekemättä jäädäkin. Lukaisenpas vielä aiemmatkin postauksesi, sillä aivan liian moni on jäänyt sairastelun vuoksi lukematta. Nyt syvennys niihin oikein ajan kanssa.
  Hyvää 2. adventtia!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...