keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Välipäiviä

Laitanpa vielä muutaman jouluisen kuvan, ensin ne kauniimmat ;) Välipäivät ovat kuluneet rauhallisesti ja lomaillen, nukkuen ja toipuen vatsataudista, joka alkoi jo ennen joulua ja aika lailla rajoitti  joulun herkuttelua. Nyt se sentään on jo ohi, mutta sitkeää laatua ja vei kaikki voimat. Onneksi sitä ei saanut kukaan muu, vaikka minä teinkin joulun ruoat. Huomenna pitäisi matkustaa lastenlasten luo Helsinkiin ja mukaan otan vielä Roopekoirankin, joka pääsee meille hoitoon muutamaksi päiväksi, kun isäntäväki lähtee laskettelemaan.

Tontut saavat olla vielä hetken aikaa muistuttamassa joulusta.

Kukat jaksavat vielä kukkia :)Yhtä freessi ei sensijaan ole enää kuusemme, vai mitä sanot?


Eipä olisi kannattanut koskea kuuseen ollenkaan. Pienikin hipaisu, niin ropina kävi. Oikeastaan neulaset jo varisivat siinä vaiheessa, kun kuusi tuotiin sisään. Heti annoin sille vettä ja yleensä vettä saa lisätä kuusenjalkaan melko usein. Nyt vesi ei kulunut lainkaan. Paitsi, kun Roope käväisi sitä jouluaattona juomassa.

 Tässä sitten lopputulos, eli heitin kuusen ovesta pihalle. Olkoon siellä kevääseen. Koskaan ennen ei meillä ole ollut näin lyhytikäistä kuusta. Voi kyllä olla oma vikakin, koska jäinen kuusi tuotiin suoraan sisään lämpimään. Olisi kai sitä pitänyt sulatella jossain viileässä, mutta mistä sellaisen paikan olisi löytänyt. Ensimmäisen kerran kuusemme oli ostettu Honkkarista, ja viimeisen.

Mukavia välipäiviä t.


12 kommenttia:

 1. Meidän kuusi on kans ihan kamala neulaset varisee niin, että ropina käy:( Koirat meilläkin käy kuusesta vettä juomassa;)

  VastaaPoista
 2. Hei Mammeli!
  Taitaa olla liikkeellä tuota varisemista erityisesti tänä vuonna.
  Onhan niillä hauveleilla omatkin juomakupit, mutta taitaa olla eksoottisempaa juoda kuusenjalasta :)

  VastaaPoista
 3. Ilmeisesti tänä vuonna kuuset ovat tosiaan varisseet tyhjiksi huippunopeasti, ilmeisesti tuon kovan pakkasen vuoksi. Meillä kuusen virkaa toimittaa tänä vuonna valkoiseksi maalattu risunippu, joten varisemisesta ei onneksi ole tarvinnut olla huolissaan. :)

  Kuusesta huolimatta mukavaa vuoden viimeistä viikkoa ja ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Meidän kuusi taitaa olla ainoa lajissaan, joka alkoi vieläpä kasvua pukkaamaan! Laitoin sinne alussa jokapäivä sokerinpaloja veteen ja vesi ei saa yhtään laskea alle imupinnan..jotein näillä ollaan menty näin pitkälle ja ropinaa ei pahemmin kuulu :) joten taidan kyllästyä ennenmmin kuin kuusi vanhenee..
  meillä käy kisut juomassa sokerivettä :))

  VastaaPoista
 5. Mikä ihan blogi, kaikkea kaunista.Kirjaudun heti lukijaksi, jatkan selaamista ja ihastelua.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia, tontut kastikekulhossa
  niin suloiset:)
  iloa vuoden viimeisiin päiviin<3

  lämmöllä
  Päivi

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia:-)
  Olipa kuusi vähän kärsineen näköinen;-)
  Oikein Hyvää Uutta Vuotta<3

  VastaaPoista
 8. Harmi, että kuusi nakuuntui ennen aikojaan. Mutta kuvat ovat kauniita ja joulu on aistittavissa vielä näin jälkikäteenkin :)

  VastaaPoista
 9. Miten nyt kaikilla tuntuu olevan huonot kuuset. onko ne liian aikasin kaadettu metsästä, vai mikä lie? Meillä kun on omasta takaa kuusi, ja kaadettu edellisenä päivänä ko sisään tuotu, niin tosi hyvä kuusi, ei varista neulasia, meinasin pitää loppiaiseen.

  Jos kuusi ei juo vettä, sillä on tukossa imujutut.

  Mukavaa uutta vuotta.

  VastaaPoista
 10. Ihanat kuvat! <3 Ja meillä kävi kuusen kanssa aivan samalla tavalla.Ostettiin tuosta lähimarketin pihasta 20 eurolla! :D Epäilen,että se oli kaadettu jo aikoja sitten tai sitten tosiaan tuo pakkanen oli syypää.En tiiä. Yksi kuusikauppias lupasi,että jos neulaset varisee ennen loppiaista,saa ensijouluna kuusen ilmaiseksi! :) Taidankin siis sieltä käydä ensijouluna kuusen,vaikka ovatkin hinnakkaita.

  Oikein ihanaa Uutta Vuotta 2011!

  VastaaPoista
 11. Juu, kuusien varistelua on tainnut tänä jouluna olla siellä ja täällä. Omamme ostimme Bauhausista. Kesti tasan puoli vuorokautta. Jo aattona meinasin hivauttaa samantien ulos..mutta emme koskeneet koristeisiin, edes niihin houkuttelevimpiin, niin joulun pyhät kuusi koreili paikallaan :)

  Onnellista ja antoisaa alkanutta vuotta Vaahteramäeltä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...