sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Aarteita


Lupasin näyttää jotain löytöjä, mitä olen tehnyt ostamassamme talossa tai paremminkin taloissa, joita on aika monta. Siivottu ja raivattu on PALJON ja suurimman osan pienemmistä tavaroista olen kuskannut kirpputorille. Sinänsä ihan käyttökelpoista tavaraa, mutta ei meille tarpeellisia. Yksi roskalava on myös jo täynnä kaikenlaista rikkinäistä rojua ja roskaa.
Jotain on kuitenkin säästettykin tulevaa käyttöä varten ja toivottavasti ne jostain löytävät paikkansa.


  Tämä kaunis kaappi todennäköisesti jää sijoilleen eli vanhan talon makuuhuoneeseen. Olisi aika haasteellistakin saada se pois huoneesta, koska oviaukko on kovin pieni ja matala. Toki verho vaihtuu ovesta ja ehkä kaappi saa maaliakin pintaansa.


Avattava sohva on myös upea ja niin painava, että itse en jaksaisi sitä nostaa edes toisesta päästä. Tuon sohvan sisältä löytyi sanoisinko ihan uskomatonta tavaraa. Kymmeniä vuosia vanhoja lehtiä, ainakin kuusikymmentä vuotta vanhoja kirjeitä, uudempia sarjakuvalehtiä ja kaikenlaista roskaa. Ilmeisesti kukaan ei ollut avannut sänkyä aikoihin.


Samaa sarjaa sohvan kanssa on tämä sänky. Alin patja kuuluu sänkyyn, jossa ei ole muuta pohjaa, muut patjat ovat jo matkanneet roskalavalle.



Tässä on vielä toinen hyvin erityyppinen vanha hieno sänky. Tämä on päästävedettävä, joten pituutta voi säätää. Toivottavasti tällekin löytyy oma paikkansa. Ja huomaatteko? Ainakin kerran on tänä kesänä aurinko paistanut :)


Tämä kaunokainen asusti vanhan talon tuvassa ja on sävytetty lattian väriin. Vaaleansiniset puolipaneelit saavat myös jäädä, mutta väri taatusti vaihtuu.

Paljon muitakin huonekaluja jää säästöön ainakin toistaiseksi ja aika näyttää, onko niille käyttöä. Myös ihania puisia lasten huonekaluja löytyi sekä leikkimökistä, että varastosta. Valitettavasti viimetalvinen tapaninmyrsky oli kaatanut pihalla ison puun ja latvusosa oli osunut leikkimökin toiseen reunaan ja rikkonut osan katosta. Luullakseni sen voi kuitenkin vielä korjata, vaikka se ei ihan ensimmäisenä listalla olekaan.

Jotain pienempiä tavaroitakin olen säästänyt, mutta niitä ei paljoa ole.


Monenlaista lyhtyä olen keräillyt eri taloista ja varastoista ja tässä on niistä muutama. Aina on tilaa uusille lyhdyille ;)


Vaikka en niin sinisen ystävä olekaan, niin tässä öljylampussa on paljon viehkeyttä, siis saa jäädä.


Lisää sinistä on näissä Arabian Fasaanisarjan astioissa. Erityisesti tykkään tuosta kulhosta. Näitä voisin ottaa lisääkin. Astiat ovat ihan 1900-luvun alkupuolelta leiman mukaan.


Peilikin on vanha, mutta tuunailin sen jo uuteen uskoon, kun en tykännyt kiiltävistä lakatuista kehyksistä.

Jokaisella meillä on omat aarteemme:


Ihmettelin, mitä Hugo vinkuu ja tunkee päätään sängyn alle. Toivoin todella, että sieltä ei ainakaan hiirtä löytyisi, mutta tällaisen aarteen sieltä sitten kaivoimme ja sen jälkeen sillä on leikitty joka päivä.


Hugo ottaa ilon irti jokaisesta päivästä. Ei haittaa sade eikä kylmä vesi, kunhan vaan pääsee uimaan.

Paljon suunnitelmia uuden talon suhteen on menossa, mutta niistä myöhemmin lisää.

Kauniita kesäpäiviä!


10 kommenttia:

  1. uskomattoman kauniita esineitä!!
    upeita löytöjä! ei vois kuvitella että nykyään voi vielä tehdä moisia löytöjä! mä olisin ollut ihan tillin tallin kaiken upean perässä :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talon myyjät jättivät lähes kaiken irtaimiston, mitä taloissa oli.Sentään lakanat oli otettu sängyistä.Tosin ympäristö hiirenkakkoineen näytti siltä, että ihan viime aikoina paikka on saanut olla täysin oman onnensa nojassa.

      Poista
  2. aah kuinka ihania aarteita...Nuo sivustavedettävät on NIIN kauniita!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä todella kauniita. Suurimmat aarteet ovatkin nuo vanhat huonekalut.

      Poista
  3. Oi että mikä määrä upeaa aarretta, olet kyllä onnekas :)
    Ihanaista kesänjatkoa satoi taikka paistoi!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania aarteita!♥
    Kiitos kun jaoit niitä kanssamme!
    Lämpimiä kesäpäiviä toivottelen!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanai aarteita, kerrassaan upeita <3 Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  6. Hei,
    Olisitko kiinnostunut ostamaan Arabian Fasaani-sarjaa? Meillä olisi samanlainen iso kulho ja kolme lautasta halkaisijaltaa 23cm.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...