perjantai 12. syyskuuta 2014

Ihana betoni

 
Vielä tuntuu kesäiseltä, vaikka syksy vähitellen alkaa vallata mielen. Toivottavasti tulee paljon kauniita kuulaita syyspäiviä.
Blogi on viettänyt hiljaiseloa. Inspiraatiota ei ole löytynyt, mutta ehkä nyt voisi taas yrittää. Toivottavasti tänne vielä joku löytää.
 

Ystäväni kanssa olemme monesti haaveilleet betonitöistä ja lopulta saimme aloitettua, kun osallistuimme Sallan Pajan betonikurssille. Eihän siinä välttämättä kurssia tarvita, mutta kuitenkin oli helpompi aloittaa, kun sai hyviä vinkkejä ja välineet olivat valmiina.Pienet tuikut on tehty silikonivuoissa ja isompi on tehty jugurttipurkin ja silikoni vuoan avulla. Näissä on vain mielikuvitus rajana, millaisia muotteja löytää ja keksii. Nytkin muhii päässä monta uutta ideaa.Myös tarjottimia tein pari kappaletta. Ne on tehty metallisen tarjottimen avulla ja noita metallisia tarjottimia kannattaa etsiä kirppiksiltä. Valamisen ja kuivumisen jälkeen työt on hiottu ihan tavallisella kivellä ja pinta on käsitelty vedellä laimennetulla valkoisella maalilla. Muut kurssilaiset myös lakkasivat työt lopuksi, mutta itse en sitä tehnyt, kun en tykännyt kellertävästä lakasta, ja ihan hyviä ovat näinkin.Pöytä tarjottimen alla on vanhasta ikkunasta, jonka löysin omalta vintiltä ja Singerin jalasta, jonka taas ostin Pimeestä Vintistä. Pimee Vintti on vanhain tavaran liike Paattisilla ja sieltä voi löytää kaikkea mielenkiintoista. Kannattaa käydä.

Lisää betonijuttuja on tulossa, koska alkuviikosta perustimme ystävän kanssa oman betonipajan autokatokseemme. Siellä ne työt vielä ovat kovettumassa. Pitäisi malttaa mieli, eikä liian aikaisin niitä käydä hipelöimässä. Siitä seurauksena sain pari työtä halkeamaan :(

Mukavaa viikonloppua!
t. Siirisofia

4 kommenttia:

 1. Onpa ihana idea!
  Lähteekö betoni hyvin irti siitä silikonimuotista?
  Tuo maali viimeistelee kyllä ihanasti!
  Mullakin olis tuolla sellanen tarjotin josta vois väsätä tollasen...uskaltaiskohan kokeilla?
  P.S Blogissani on arvonta, käyhän kurkkaamassa
  http://villejalupiineja.blogspot.fi/?zx=a2c9cc5aeb6598a4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marita! Silikonista irtoaa hyvin, koska silikoni joustaa, mutta metallitarjottimet kannattaa öljytä hyvin. Eiku yrittämään :)

   Poista
 2. Voi vitsi, minäkin olen vain haaveillut noista betonitöistä... Tosi kaunista olet saanut aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Kannattaa kokeilla. Materiaali on halpaa, joten vaikka ei kaikki onnistuisikaan, niin ei niin harmita.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...