torstai 1. heinäkuuta 2010

Musiikkia menneisyydestä

Mitenkähän tuo otsikko voisi kuulua tähän? Huutokaupasta huusin vanhan ruostuneen ja aika kulahtaneen kellon viidellä eurolla tarkoituksena purkaa se ja käyttää sitten osia johonkin tuunaukseen.

Tässäpä nämä "purkujätteet" ovat. Kellotaulukin on pahvia ja aika kulahtanut. Ainakin voin kuitenkin käyttää noita rattaita ja viisareita johonkin.

Itse kellon rungosta taitaa tulla tuikkulyhty. takana on aukeava ovi ja sivulla lasiseinä ja tuossa edessäkin on lasi, vaikka sitä ei helposti huomaakaan, kun pesin siitä liat pois. Ruostetta ja patinaa löytyy puhdistuksen jälkeenkin, mutta hyvä juuri niin.

Mielenkiintoisin löytö kellon sisältä oli tämä ja nyt päästään siihen musiikkiin. Kun tuota ratasta pyörittää, niin syntyy ihanan kaunista ja lempeää musiikkia. Varmaankin joskus menneisyydessä, kun kello on vielä toiminut, tämä kaunis musiikki on toiminut herättäjänä. Lisäksi tuossa on kaiverrettuna 1866, joten voisiko tämä kello olla tosiaan lähes sataviisikymmentä vuotta vanha.
Tai siis entinen kello, olisihan kellon voinut pitää kokonaisenakin, mutta enhän sitten olisi löytänyt tätä aarretta, mikä kätkeytyi sisälle. Tämänkin varalle on jo ajatuksia, mutta niistä tuonnempana lisää.


Lämmin kiitos vielä Nostalgiaa ja patinaa blogin Sanna-Pauliinalle tunnustuksesta:


Heh, tämä olisi paremmin sopinut edellisen peilipostauksen yhteyteen!

4 kommenttia:

 1. Ihana Kello/tuikkulyhty.
  Varmaan tuolle soittoäänellekin löydät vielä käytön.
  Mukavaa heinäkuuta!
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Onnea tunnustuksesta !
  Aivan ihanan aarteen löysit : ) Sitä ei näköjään koskaan tiedä, missä voi olla aarre piilossa...

  VastaaPoista
 3. Hurmaava löytö!

  Meidän lapsilla on saksantuliaisina tuollaiset 'soittimet', joissa on kampi, jota vääntämällä saadaan musiikkia ilmoille. Kivat vekottimet kyllä!

  VastaaPoista
 4. Upea aarre - ihana tuikkulyhty siitä tuli ja varmasti monta kaunista tuunailua vielä... ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...