maanantai 19. heinäkuuta 2010

Yksi projekti hoidettu

Kesäloman aikaan tarkoituksena oli vähän lyhentää tuunattavien huonekalujen pitkää listaa ja jotain sentään helteistä huolimatta olen saanut aikaankin. Tavanomaisuudesta poiketen tämä kaappi ei ole sen paremmin huutokaupasta kuin kirppariltakaan. Olen sen saanut 90-luvulla isoäidiltäni, kun  se ei enää hänellä muuton yhteydessä mahtunut uuteen asuntoon. Kaappi on siitä saakka palvellut erinäisissä paikoissa, mutta kun tumma väri ja lakattu pinta eivät enää oikein miellyttäneet, niin jotain oli tehtävä. Siis maalipurkki esiin!!

Nyt kaappi pääsi taas paraatipaikalle ja sai sisäänsä keräämiäni valkoisia Arabian astioita. Niitä olikin sen verran paljon, että kaikki eivät edes mahtuneet. Astiat ovat noin 1900-1960-luvuilta eli vähintään 50-vuotta vanhoja.


Eivätkä astiat pelkkiä koristeita ole, vaan käytän niitä usein ja moniin tarkoituksiin.

Yksi kastikekulho on Pariisista ja iso kannu on Bavariaa, mutta muut kaikki ovat Arabiaa. Alahyllyn kultareunainen kannu on myös isoäitini jäämistöstä, mutta loput on hankittu huutokaupoista ja kirpputoreilta.


Myös väriä pitää olla elämässä, joten tämä 4-vuotiaan Ronjan mummille tekemä ihana Pariisi-aiheinen taulu pääsi raameihin kaapin yläpuolelle.

Ihanaista keskikesää, onneksi loma vielä jatkuu pari viikkoa!!


11 kommenttia:

 1. kaapista tuli kyllä tosi kaunis ja
  ah, mitä sen sisällä onkaan!
  ihastuttavia astioita:)
  kauniisti olet laittanut ne esille,
  vanhoissa posliineissa on sitä jotain!!
  maanantaiterkut,
  päivi

  VastaaPoista
 2. Vau mitä astioita ja ihana kaappi! Itse äsken juuri tuskailin astiamäärän kanssa, mutta jotenkin vielä mahtuivat kaappeihin... :D

  VastaaPoista
 3. Kaappihan on mainio. Minusta on mukavaa, että joku uskaltaa käyttää esineitä siihen tarkoitukseen mihin ne on tehty, vaikka vanhoja ovatkin. Olettaen että esineet ovat käyttökelpoisia. Sinulla on pieni museo siellä ;P

  VastaaPoista
 4. Kauniita astioita kauniissa kaapissa.
  Kiitos, kun toit näkyviin.
  Mulla noita maaluu-projekteja on myös odottamassa...ja ainakin yksi wanha ovikin... vaan saavat nyt odottaa. Pihahommat vievät aikani, ja voimani.
  Mukavaa päivän jatkoa sinne:)
  tuksu

  VastaaPoista
 5. Hieno tuli kaapista. Mulla on samaa sarjaa, mutta siinä ei ole tuota sivukaappia. Se on tosi tumman ruskea. Näinköhän minäkin maalailen jossain vaiheessa :) Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 6. Tosiaan teidän koti alkaa vaikuttaa kauniilta sisustusliikkeeltä tai lehden sisustusjutun kodilta. Tosi kaunista on kaikki, livenä ja kuvissa. Ja Ronjan askartelu sopii hauskasti joukkoon :)

  VastaaPoista
 7. Hei,
  Viehättävä kaappi ja astiatkin sopivat tyyliin-kaunis kokonaisuus!
  Mulla olisi tuunattavana tätini vanha pöytä, joka sopisi olohuoneen sohvapöydäksi. Se on myös tumma ja pinnassa lakkakerros. Lisäksi kanteen on lasin pohjista (kosteista) jääneet ikävät rinkulat. Ajattelin maalata valkoiseksi.
  Kysyisin sinulta, että mitä maalia käytit ja oliko maalissasi sävytystä? Pitääkö lakkakerros hioa ensin pois?
  Blogisi on hurmaava. Täällä on kaikkea kaunista katseltavaa, inspiroivia ja ilahduttavia kuvia.
  Pirteää kesän jatkoa!

  Klaara

  VastaaPoista
 8. Kaunis kaappi astioineen. Ronja on tehnyt kauniin taulun mummille.

  Aurinkoa sinne!

  VastaaPoista
 9. Ihana tuli kaapista, tuollaisesta astia/kirjakaapista minäkin olen haaveillut:)

  VastaaPoista
 10. Kylläpäs löytyi inspiroivaa ja kaunista katseltavaa tästä blogista. Tosi kiva idea tuo tarjotin, mullakin niitä olisi tuolla, ei oikein kiiltävän hopean sävyisenä istu silmään...jotan ilmeisesti maalia vailla; )

  VastaaPoista
 11. Aurinkoisen lämpimät kiitokset teille ihanat lukijat!! On niin mukava lukea kommenttejanne:)
  Klaaralle: En hionut lakkapintaa kokonaan pois, mutta hioin sen karheaksi ja sen jälkeen maalasin ensin tartuntapohjamaalilla valkoiseksi ja sen jälkeen 2-3 kerrosta Helmi-kalustemaalia pintaan. Vesiliukoisena Helmi-maali ei peitä kovin hyvin, joten aika monta kerrosta saa laittaa. Se kuitenkin kuivuu erittäin nopeasti, joten ei tarvitse odottaa päiväkausia kerrosten välillä. Hätäisenä odotan vain muutaman tunnin ja taas laitan uuden kerroksen. Värinä on hiukan taitettu valkoinen Y480 eli vaalein sävytys ruskeaan. Lopuksi hion koko pinnan hienolla hiekkapaperilla ja kulmat vähän enemmän ja vielä väritöntä vahaa suojaamaan kuluvaa pintaa. Jos pohjana olisi vaalea tai puunvärinen kaappi, niin alimmaiseksi kerrokseksi maalaan tummanruskeaa, joka sitten hiomisen jälkeen kuultaa valkoisen alta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...