sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Raksailua


Rakennusprojekti on alkanut ja talon pohja jo näkyy. Seuraavaksi muurataan nuo harkot. Ei niin kovinkaan kaunis näkymä, -vielä-, mutta täytyy käyttää mielikuvitusta. Ja kyllä sitä saa käyttääkin, kun nyt jo pitäisi tietää, mihin sijoittaa kaikki kalusteet parisänkyä myöten. Pitäisi nimittäin kohtapuoliin palauttaa tehtaalle sähkösuunnitelma, missä on jokainen sähköpistokkeen ja lampun paikka.

 
Vettä on satanut ihan kiitettävästi, mutta tänään sentään aurinko hiukan pilkahti. Edessä oleva montusta saisi kivan uima-altaan. On muuten pitänyt olla tarkkana, ettei Hugo sinne pulahda. Taustalla näkyvä vanha sauna on ihan veden rajassa. Sekin täytyy osittain rakentaa uudelleen, koska toinen puoli on pahasti vajonnut. Haluan kuitenkin, että se säilytetään samanlaisena vanhana.


Maisemat ovat niin erilaisia kuin kesällä, kun lehdet olivat puissa ja näkyvyys joka suuntaan ihan toisenlainen. Meillä on molemmin puolin kesämökkinaapurit, mutta muita kesämökkiläisiä ihan lähellä ei ole. Vakinaista asutusta kuitenkin löytyy lähiseudulta. Lähiseudun asukkaat ovat olleet kovin kiinnostuneita projektistamme ihan positiivisessa mielessä ja muutenkin vastaanotto on ollut hyvin myönteistä.


Monenlaista tavaraa pitää myös piilottaa maan alle. Meillähän ei ole kunnallistekniikkaa, koska olemme haja-asutusalueella, joten täytyy tehdä kaikki omat systeemit. Kun talo tulee merenrannalle, niin vaatimukset ovat hyvin tiukat. Ensin kunnasta esitettiin, että kaikki vedet,siis myös harmaat vedet, pitäisi säilöä umpitankkiin. No se olisi kyllä ollut aika haastavaa. Tankkiauto olisi ollut jokaviikkoinen vierailija ja kalliiksi olisi tullut. No onneksi sentään saimme neuvoteltua harmaat vedet suodatusjärjestelmän kautta poisto-ojaan, joskin senkin pitää olla 100 metriä rannasta eli putkea piisaa. Lisäksi porataan sekä maalämpö että porakaivo ja niistä putket.Nämä tankit upotetaan ensimmäisessä kuvassa näkyvään kuoppaan. Kaksi tankkia yhteensä 10 kuutiota.

Pari kuva vielä siitä, mitä sitten joskus ensi kesän kynnyksellä pitäisi olla :)


Talo on Kannustalon Rauhala. Malli on muuttovalmismallistosta, mutta sisätyöt kuitenkin tehdään paikan päällä. Tämä puoli on rantaan päin ja erityisesti tykkään tuosta lasikuistista, johon tehdään myös ovet. Talo on yksikerroksinen ja se riittää meille, mutta yläkertavarauskin on, jos joku joskus meidän jälkeemme haluaa rakentaa lisää tilaa.


Tällä puolella on pääsisäänkäynti, jota sitäkin vielä täytyy hieman muuttaa, koska kallio on niin lähellä, että portaat täytyy laittaa kuistin päätyihin. Lisäksi on vielä ihan oma sisäänkäynti nelijalkaisille suoraan kodinhoitohuoneeseen talon päädyssä. Siitä on lyhyt matka kuratassujen pesulle.

Meillä toivotaan mahdollisimman lauhaa keliä mahdollisimman pitkään ja syyn voi arvata ylläolevista kuvista.

        

6 kommenttia:

 1. No on siellä tosiaankin maisemat muuttuneet sitten viime näkemän! Mutta ensi kesänä on sitten kiva muuttaa ihan uuteen kotiin, pääset sisustelemaan oikein urakalla. Koko talven suunnittelet niin hyvää tulee! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tämä aika menevän niin hurjaa vauhtia, että ei oikein ehdi saada mitään aikaiseksi.

   Poista
 2. Mieletön paikka - merenranta. Ja talo näyttää kerrassaan upealta, sopii paikkaansa varmasti upeasti. Toivottavasti kaikki etenee suunnitelmien mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin. Lisää raporttia tulee....

   Poista
 3. onnea rakennuspuuhiin:) Talo näyttää kauniilta ja paikka on varmasti upea!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...