sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Puutarhaunelmia

 
 
Nyt kyllä iski aivan kauhea puutarhakuume. Kevät on antanut ensimmäisiä merkkejään ja ensi viikoksi on luvattu jopa viisi astetta lämmintä, mikä tietää lumen sulamista. En ole ollenkaan talvi-ihminen. Tykkään kaikista muista vuodenajoista, syksystäkin, mutta talvi ja nämä kaikki lumimassat ovat ihan tuskaa. Pitäisi tietysti nauttia tästä hetkestä, mutta väkisinkin odotan jo kevättä, niinkuin aika moni muukin.
 

Tämä kirja kolahti sopivasti. Meinasin ensin sen tilata netistä, mutta huomasin, että Prismatkin sitä myy, joten kipinkapin Prismaan. Haaveilen viljeleväni monenlaisia vihanneksia ja yrttejä ja tietysti kukkiakin ja tässä on meille hyvä ratkaisu. Googlailin jo lavakauluksiakin, mutta ensin laitan isännän asialle, josko löytäisi niitä jostain edullisesti. Niitä tarvitaan aika paljon.


Plantagenissa kävin haistelemassa kevään tuulia, mutta aika vaisusti siellä vielä oli mitään. Muutaman pikkutaimen kuitenkin ostin ikkunalaudalle ja samalla hiplailin siemenpusseja, mutta en vielä ostanut. Ongelmaksi saattaa tulla se, että nykyinen talomme on myynnissä ja jos toivottavasti sen joku piakkoin ostaa, niin ehkä joudumme muuttamaan väliaikaisesti johonkin. Ei siis parane rakennella vielä kovin suuria taimitarhoja, etten ole pulassa niitten kanssa.


Kevään sipulikukat virkistävät mieltä ja ylipitkiksi kasvaneet helmililjat leikkasin vielä maljakkoon. Ne muuten tuoksuvat todella hurmaavilta.


Taas kerran ostin ihanan kauniin hortensian, jotka minun hoidossani yleensä ovat aika pian vähemmän ihania, mutta vielä voin nauttia sen kauneudesta. Hortensiapensaita täytyy myös istuttaa, kunhan ensin kehittelisin jonkinlaisen puutarhasuunnitelman.


Ihania keväisiä päiviä t. Siirisofia

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia - tämänpäiväisen auringon kanssa ne saivat mut ensi kertaa kevätmielelle. Kyllä nyt sais talvi jo riittää. Mullakin on kova into päästä kasvattamaan yrttejä tulevana kesänä. Kasvihuone olis siihen tarkoitukseen kyllä ihan paras... vaikka ihan pienikin laatikko edes...

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus!
  Kevät se kiiluu silmissä ja mielessä täälläkin :)
  tuksu

  VastaaPoista
 3. Tuo kirja pitäisi hankkia, sillä moni on sitä täällä blogimaailmassa selaillut - kovasti nuo puutarhakirjat jo näppejä polttelevat ja suunnitelmia sorvaillaan täälläkin... Mukavaa alkavaa viikkoa!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa hankkia kirja, jos laatikkoviljely kiinnostaa. Sieltä löytyy hyviä ohjeita.

   Poista
 4. Valloittavan kaunis on sinunkin valkoinen hortensiasi<3 ja otsikkosi laittaa unelmoimaan!
  Kyllä se kevät on jo aivan pian ja tässä hiljalleen alkavat lumikasat madaltumaan. Itsekkin pihalla
  hihkun lumilapion kanssa ja yritän tehdä lumikasoihin poikittais viiltoja nopeuttaakseni sulamista. Tämä
  on sellainen joka keväinen tapa:) Kun on pikkupiha niin lumi kasatkin näyttävät suurilta. Muuten olen kyllä nauttinut tästä lumisesta talvesta, ei ole ollut loskaa eikä kuraista. Minusta kevät on mieluisin vuodenaika, jos jokin näistä neljästä täytyis valita.
  Hyvän kirjan olet hankkinut laatikkoviljelmillesi.
  Katselin nyt samalla kertaa kaunista taloanne, joka on valmistunut pian. Veranta merelle päin on jotain aivan luksusta<3 Onnea kaikkeen tulevaan<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkka käynnistäsi :) Onhan tässä lumisessa talvessa hyvätkin puolensa. Ainakaan koira ei tuo kuraa sisään, tosin kyllä lunta senkin edestä. Olen keväällä syntynyt, joten keväästä tykkään minäkin eniten.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...