sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Pariisi osa I

Matka on tehty ja nyt taas täytyy yrittää totutella arkeen ja työelämään, varsinaiseen kesälomaanhan on vielä monta viikkoa. Tämä matka tehtiin siis talvilomalla, aika myöhäiseen meni. Ihan kesäistä ei Pariisissakaan ollut, vaan aika viileää ja muutaman kerran sadettakin ropsahti niskaan, joskaan se ei matkaa häirinnyt. Ja eihän kuumalla ilmalla olisi jaksanutkaan kulkea paikasta toiseen. Aamusta iltaan emme kuitenkaan museoita kiertäneet, vaan ihan valikoivasti kävimme muutamassa kohteessa. Enemmänkin yritin aistia vaan sitä kaikkea tunnelmaa ympärilläni ja otinkin paljon valokuvia, reilusti yli kaksisataa. Kuvailin ihan kaikenlaisia kohteita, turisteille ehkä vähän epätavallisiakin. Kameran siis piti roikkua kaikenaikaa kaulassa, joten olin oikein turistin näköinen. Vielä kestää, että saan nuo kuvat setvittyä, joten näitä juttuja tulee vielä lisää, varmaan ihan kyllästymiseen asti. Muutaman kuvan otin kotona tuliaisistani:

Nämä kaikki ovat kirpputorilta. Siitäkin sitten enemmän myöhemmin. Leimasimissa on hauskat keittiöaiheet enkä ostanut niitä pelkästään koristeiksi, vaan aion niillä myös leimata jotain. Pikkuiset lasipullot ovat 1930-luvulta, niillekin on paikka katsottuna, kunhan kerkiän toteuttaan senkin projektin. Posliininaulakko on aito ranskalainen kuten myös tuo ihana pieni kastikemalja. Punnuskokoelmassa on painoja 5gr:sta 200 gr:aan. Meinasipa käydä köpelösti, kun sitä puhdistelin. Pikkuinen viiden gramman paino lipesi kädestä ja meni samantien lavuaarista viemäriin. Onneksi se sentään saatiin sielä pelastettua aika pienellä työllä.


Nämä taas ovat tällaisia vintageaiheisia ostoksia. Muistilappuja, kirjekuoria, muistikirjoja ja suklaakin voi olla Pariisiaiheista. Kortit ovat kirpparilta.


Muutamia uusvanhoja korttejakin ostin.

Lisää siis aiheesta tulossa. Jos vielä jaksatte ne kaikki jutut kahlata läpi, niin ajattelin lopuksi käynnistää Pariisi-aiheisen arvonnan, jossa palkintona jotain Pariisiin liittyvää.

  

5 kommenttia:

 1. Ihania tuliaisia, matkalaukkuun sopivia. Pariisi on aina minunkin mielessäni, voi sinua onnekasta, kun pääsit sinne.

  Odotellen uutta Pariisipostausta,
  Elsa

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pariisin kuulumisista, kuulisin enemmänkin.

  VastaaPoista
 3. Ihania tuliaisia Pariisista, odottelen innolla jatkoa!
  Kaunis tuo seuraavan postauksen istuinryhmäkin! Laahaapa minut joskus mukaan sinne Pietarin luo. ;)

  VastaaPoista
 4. Voi mikä tunnelma noissa ostamissasi esineissä onkaan!

  VastaaPoista
 5. Yritän pikapuoliin taas saada uutta juttua aikaiseksi. Kuviahan on paljon, mutta aikaa vähän. Maisa: laitoin sähköpostia.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...