torstai 10. kesäkuuta 2010

Pariisin kirpputorilla

Pääsinhän minä sinne Pariisin kirpputorille. Aluksi piti kartasta tutkia osoitteitten perusteella, mistä niitä löytyisi. Isot torit ovat kaupungin laitamilla ja matkaa on, mutta metro on kätevä ja nopea kulkuväline. Suuntasimme Le marche aux Puces torille, joka on kaikkein suurin ja sijaitsee Clignancourtissa. Siis sain miehenkin mukaan, onkohan hän koskaan ikinä ennen ollutkaan kirpputorilla !! Nytkin istui kahvilassa, kun minä siellä kiertelin. Tämä tori on muuten perustettu jo vuonna 1870, joten perinteitäkin on. Metroasemalta kun tulimme maan pinnalle, niin ei ollut hajuakaan, mihin päin pitäisi suunnata ja tuo torihan on levittäytynyt aika laajalle alueelle. Ensin piti talsia kaikkien lenkkari-, farkku- ja krääsäosastojen läpi, mutta löytyihän  se antiikkisempikin osasto:
Hiukan salaa näitä kuvia piti ottaa, kun selvästi monet myyjät eivät tykänneet kuvaamisesta ja pari huomauttikin siitä, kun kuvasin. Eivät sentään riistäneet kameraani. En nyt tähän laita sitä kuvaa, kun eräs myyjä tuli kiukkuisena kieltämään kuvaamisen sillä seurauksella, että pääsi itsekin siihen kuvaan.

Tosi mielenkiintoista oli kierrellä eri osastoilla ja aikaakin vierähti, mutta enemmänkin katselupuolelle tämä kierros jäi, koska hinnat olivat aika huimaavat. Asiakkaitakaan ei ollut paljoa ollut, joten tilaa riitti ihan mukavasti. Loppujen lopuksi aika saman tyyppistä tavaraa oli myynnissä kuin Suomessakin.

Tällainen lintuhäkki miellytti, paitsi hinta, mutta ei ihan mahdu matkalaukkuun.

Muutaman leimasimen ostin, joista oli jo kuva aiemmin ja yhden kouluvihon.

Nämä kyltit maksoivat jotain 150-200 euroa. Mitäs tykkäätte hinnasta? Eivät lähteneet mukaani, vaikka olisivatkin sinne matkalaukkuun mahtuneet. Muutaman vanhan lehden ostin:


Tässä on muotia vuodelta 1901. Aika tyylikkäitä rouvia. Nyt Pariisin katukuvassa en nähnyt mitään erityisen tyylikästä tai muodikasta. Ihan vaan tavallisen näköistä porukkaa, tai sitten en käynyt tarpeeksi tyylikkäissä paikoissa.

Tässä muotia noin viisikymmentä vuotta myöhemmin, v:lta 1955. Miksikähän valitsinkin juuri tuon vuoden ;)

Meninkö sittenkin merta edemmäs kalaan? Kun palasin hotellille, huomasin että muutaman sadan metrin päässä oli meneillään katukirppis, missä hinnatkin olivat jo ihan kohtuullisen halpoja. Eipä täälläkään kauheasti asiakkaita ollut, joten tinkivaraakin riitti mukavasti. Oikeastaan ei edes tarvinnut sanoakaan mitään, kun vaan oli vähän miettivän näköinen, niin johan myyjä alkoi pudottamaan hintaa.


Täältä löytyi vanha rukousnauha ja hopeinen riipus, joka on saranalla aukeava kotelo ja nämä lopulta yhteishintaan 25 euroa eli ei paha hinta. Myyjä kovin näytti hopean merkkejä riipuksessa, mutta uskoiskohan?? Kaunis kuitenkin.
Kaikenlaista aarretta oli myynnissä täälläkin.
Tarkkana kuitenkin kannattaa olla noilla toreilla, koska siellä kyllä liikkuu monenlaista porukkaa ja kaikki eivät ole ostoksilla. Yksi luihun näköinen tyyppi tuli vähän liian lähelle taakseni ja hymyili kovin maireasti. Ensin luulin myyjäksi, mutta taisikin olla ihan muut aikeet saada rahaa. Onneksi heti huomasin tyypin, koska ei ruuhkaakaan ollut. Toisenkin kerran vielä paljon myöhemmin sama tyyppi yritti hakeutua lähelle, mutta olin kyllä varautunut ja lompakko oli visusti pikkulaukussa takin sisäpuolella. Tuskin hän niistä ostoksistani oli kiinnostunut, mutta varmaan rahat tai kamerakin olisi kelvannut.

5 kommenttia:

 1. Onpa hienoja kirpparikuvia Pariisin turuilta ja toreilta. Onneksi et joutunut taskuvarkaan kynsiin. Vai 200 e yhdestä kyltistä?! Onkohan heillä hieman liian suuret odotukset asiakkaista? Vai onko joillakin varaa ostella pelkkiä kylttejä tuohon hintaan...? Mukavaa että löysit kohtuuhintaisemmillekin pöydille :)

  VastaaPoista
 2. Kiitokset hienoista kuvista ja mukavasta tarinasta Pariisin kirpputoreilla. Hyvä oli myös tuo "varoituksen sana" luihuista seuraan pyrkijöistä.
  Kiva juttu! Kiitos!
  tuksu

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia Pariisin kirpputoreilta!

  Tulinpa katsomaan blogiasi, kiitos kun olit tullut lukijakseni!

  Aurinkoista kesää,
  Minna

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia Pariisin kirpparilta. Olipa mukava nähdä! Kumpa pääsisikin joskus tuonne tonkimaan!!

  VastaaPoista
 5. Tsau!Olipa mielenkiintoista nähtävää!Itellä ensi kesänä myös Pariisin kirpputorit mielessä!!!:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...